FaduwArt fejléc
Főoldal   |   Termékek   |   Szolgáltatások   |   Magunkról   |   Kapcsolat   |     Webáruház
FlippingBook logó

A FlippingBook tulajdonságai


Letöltés

A kiadvány tulajdonságai

Bizonyos tulajdonságok csak a Professional vagy a Business verzióban érhetők el. Az összehasonlító táblázatban leellenőrizheti, melyik verzióra van szüksége.

iPad, iPhone & Android támogatás

A beépített HTML5 szabvány támogatással a kiadvány könnyen olvashatóvá válik szinte az összes eszközön, beleértve az iPhone-t, az Androidot, az iPadet, tableteket és az e-olvasókat.

Akiknek korábbi verziójú mobiltelefonja van, azok is meg tudják tekinteni a kiadványt az egyszerűsített HTML támogatásnak köszönhetően.

Az iPad használók részére rendelkezésre áll egy FlippingBook olvasó, amit az IPad-re tudnak telepíteni, és akár a FlippingBook Cloud-on, akár offline tudják a kiadványt élvezni, amit az AppStore-ból tudnak letölteni.

A kiadvány védelme

A FlippingBook kiadványokat többféle védelemmel tudja ellátni: egy egyszerű jelszóval, titkosítással, vagy a megtekintést bizonyos honlapokra való korlátozással.

Jelszavas védelem

Ha a kiadvány egy belső dokumentum vagy egy előfizetéses e-magazin vagy bizalmas információt tartalmaz bizonyos körnek, akkor egy jelszóval védheti le.

A jelszót csak azokkal a személyekkel ossza meg, akik számára a kiadványt elérhetővé szeretné tenni.

Védelem titkosítással

Ha a kiadványt nem szeretné, hogy belistázzák, vagy részeit (szöveg, kép, diagram) külön tudják kiadni, akkor aktiválhatja a titkosítási védelmet. Ezzel lehetetlenné teszi a kiadvány elemeinek vagy részeinek a kinyerését, még visszafejtés használatával sem, mivel minden egyes oldalt egyedi módon kódolja a program, és az adatok rendezetlen adatokká transzformálja, amit csak egy speciális kulccsal lehet feloldani, így a fájlt nem lehet a kiadványon kívülről elérni vagy megtekinteni.

Domén engedély

Ezzel a funkcióval megadhatja, hogy a kiadványt milyen honlapokon lehessen elhelyezni. Ez akkor lehet hasznos, ha csak a saját és/vagy a partner honlapján szeretné engedélyezni a megjelenítést. Ezáltal harmadik fél honlapján elhelyezve a kiadvány nem fog megjelenni, így azt olvasni sem tudják majd.

Offline verzió

A kiadványát önállóan futtathatóan is terjesztheti. A FlippingBook Publisher PC .exe és MAC .app fájlokba is képes elkészíteni a kiadványt, így azt akár CD-n, akár DVD-n, hordozható eszközön terjeszthetjük, vagy akár kioszkként (érintőképernyős terminál) is használhatjuk.

A kiadványt így promóciós anyagként is használhatjuk, vagy a boltban elhelyezhetünk egy terminált, ahol a vevő átlapozhatja az elektronikus kiadványt.

Modern dizájn

A FlippingBook Publisherrel professzionális és jó megjelenésű kiadványt lehet készíteni. A kiadványt többféle előre elkészített sablon segítségével alakíthatjuk és tervezhetjük meg. Az előre megadott sablonokat tovább módosíthatjuk a saját ízlésünknek vagy az arculatnak megfelelően a sablon szerkesztővel.

Nagyító

A kiadványban lehetőség van a nagyító használatára, aminek segítségével jó minőségben tudja az olvasó a részleteket is megtekinteni. Ez különösen fontos eszköz, amikor a kiadványt tableten vagy kisebb méretű megjelenítőn keresztül olvassák. A nagyítás minőségét kézzel is beállíthatjuk a FlippingBook Publisherben, ha az automatikus megoldás nem hoz megfelelő eredményt.

Kiadvány megosztásaKiadvány megosztása
Kiadvány megosztása

Kiadvány megosztása

Közösségi hálózaton való megosztás

A kiadványt azonnal elküldhetjük e-mailben, vagy megoszthatjuk a népszerű közösségi hálózatokon. Beállíthatjuk, hogy az olvasók is megtehessék-e ezt vagy sem a kiadvány készítése közben.

Kereső optimalizálás (SEO)

A FlippingBook Publisherrel készült kiadványok keresőoptimalizáltak. Ez azt jelenti, hogy a tartalmát az összes keresők indexelik, így könnyen megtalálhatják, illetve elérhetik a potenciális látogatók.

Korábban a látogatók nem tudták megtalálni a digitális kiadványt a honlap felkeresése nélkül. A HTML verziónak köszönhetően ezentúl jóval könnyebb és egyszerűbb megtalálni, amint feltöltjük a honlapra.

Most már minden kiadvány elérhető a keresőmotorokkal, mint a Google, Bing vagy a Yahoo!. Ez azt jelenti, hogy amikor a felhasználó az interneten keres valamit, akkor a kiadványban szereplő kulcsszavak megjelennek a keresőmotorok találati listájában is.

Ha nem szeretné, hogy a kiadványt a keresők beindexeljék, egyszerűen inaktiválja az egyszerű HTML opciót a Haladó beállításoknál (Advanced Settings) a kiadvány készítése alatt.

Web elemzés támogatása

Hatékony marketinges eszközzel vértezheti fel a kiadványát. Közvetlenül linkelheti a Google Analytics fiókjába, így megvizsgálhatja a népszerűségét, látogatottsági statisztikáit.

A kiadványkészítő fontosabb eszközei

Bizonyos eszközök csak a Professional vagy a Business verzióban érhetők el. Az összehasonlító táblázatban leellenőrizheti, melyik verzióra van szüksége.

Tartalom-szerkesztő

A FlippingBook Publisherrel látványos, interaktív kiadványokat készíthetünk, beágyazhatunk YouTube és Vimeo videókat, linkeket helyezhetünk el benne, felbukkanó képekkel részleteket jeleníthetünk meg, vagy a termékről adhatunk meg képi információt.

Ezekkel az eszközökkel feldobhatjuk a kissé unalmas éves beszámolókat, az iskolai jegyzetet élvezetesebbé, érthetőbbé tehetjük mozgófilm vagy részletesebb kép bemutatásával.

Ha egy kép tartalmaz egy URL-t, azt nem tudja automatikusan felismerni a kiadványkészítő, így manuálisan kell elhelyezni a linket. Ezenkívül lehet, hogy idővel megváltozik az URL, így a linket módosítani szükséges, amit szintén megtehetünk a link szerkesztő segítségével.

Kiadvány minőségeKiadvány minősége
Kiadvány minőségének beállítása

Kiadvány minőségének beállítása

Importálási lehetőségek

A képektől a munkafüzetekig a FlippingBook Publisherrel importálhatunk Adobe Acrobat PDF-et, MS Office Word, PowerPoint, Excel dokumentumokat, diagramokat, JPEG vagy PNG képeket, AutoCAD rajzokat vagy más fájljokat, és ezeket egy platform független, lapozható kiadványba konvertálhatjuk.

A Konverziós profilban kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt, a kívánt eredménytől függően:

Ezeket a profilokat a legnépszerűbb felhasználói kérések alapján hozták létre a fejlesztők.

Conversion Profile

A FlippingBook Publisher automatikusan elkészíti a tartalomjegyzéket a lapozható kiadványhoz, amennyiben a PDF fájl tartalmazta azt. Ezenkívül automatikusan beolvassa a PDF-ben lévő linkeket is.

Az importálásnál megadhatjuk a leendő kiadvány típusát. Ezek lehetnek:

Ezek az előre beállított lehetőségek időt takarít meg a felhasználó részére, mivel az optimális paramétereket állítja be a kiadványhoz.

FlippingBook felhő

A FlippingBook felhő egy integrált szolgáltatás, aminek segítségével a kiadványokat azonnal meg tudja osztani közvetlenül a FlippingBook Publisher program menüből. Minden FlippingBook Publisher licenc tartalmaz egy év Standard előfizetést a FlippingBook felhő szolgáltatáshoz.

Felület szerkesztő

A FlippingBook Publisher felületszerkesztőjével (Skin Editor) mélyrehatóan tudja alakítani a kiadvány felületének tulajdonságait és kinézetét egészen apró részletekig (a felület színét, a sarok lekerekítését, a szövegmezőket, a nyomógombokat), és ezáltal teljesen a honlap stílusához igazíthatja a kiadványt. Az összes felület objektum fa-struktúrába van rendezve, hasonlóan a Windows fájlkezelőjéhez. Innen ki tud választani egy objektumot, és megváltoztathatja a megjelenítés paramétereit a beállítási paneleken. A legtöbb objektum nem csak paramétereket, hanem alárendelt objektumokat is tartalmaz. Például a háttér és a nyomógomb menü nyomógombjait külön lehet beállítani.

Ha be akarja állítani az egyik felület objektumát, kattintson rá, és adja meg a megfelelő értékeket a beállítási panelen. Ha egy alárendelt objektumot akar beállítani, használja a [+] nyomógombot a bal oldalon, vagy kattintson rá kétszer.

Néhány objektumnak nincs saját beállítási lehetősége, csak alárendelt objektumokat tartalmaz.

A fő felület objektumok

A fa nyolc fő objektumot tartalmaz:

A felület betöltése és mentése

A felületet elmenteni és betölteni a következőképpen lehet: egyszerűen mentse el a projektet, vagy ha a felületet külön is el szeretné menteni, akkor a felület panel menü jobb felső sarkában található mentés gombbal teheti meg, és az ugyanitt található megnyitás gombbal használhatja újból.

Objektum és paraméter keresése

A kívánt objektum vagy paraméter gyors megtalálásához használhatja a fa fölött található kereső mezőt. Csak gépelje be az objektum nevét, és az objektum automatikusan kinyílik a fa-struktúrában. Ugyanekkor az összes többi objektum rejtve lesz. A keresési módból való kilépéshez kattintson az x gombra a jobb oldalon. A fa-struktúra az eredeti állapotába tér vissza.

A kemény fedél beállítása

A kemény fedél (Hardcover) beállítások a Könyv (Book) paraméterei között találhatók. Ha kiválasztja ezt az objektumot, akkor láthatja az alsó panelen a paraméterlistát, amelyiken rajta van a "Hardcover Mode" (Keményfedeles mód). A bekapcsolásához válassza ki a Hardcover (Kemény fedél) értéket, vagy a Hardcover with borders (Kemény fedél kerettel) értéket, ami további beállításokat tartalmaz.

A háttér kép beállítása

A külső és a belső háttér beállításai a Background (Háttér) objektumon belül találhatja. Beállíthatja a háttér színét (ezt akkor láthatja, ha kitörli a háttér képet), a képfájlokat és azok pozícióját.

A kiadvány betűtípusának beállítása

Az alaphelyzetben beállított betűtípust a Font Settings (Betű beállításai) paraméter használatával módosíthatja, ami a Publication (Kiadvány) objektumban található. Ha kiválasztja ezt az objektumot, akkor láthatja az alsó panelen a paraméterlistát, amelyiken rajta van a betű beállítása. Ezt a paramétert használhatjuk az alap betűtípus lecseréléséhez olyanra, ami a számítógépen megtalálható.

Ügyeljen arra, hogy a kiválasztott betű nem lesz a kiadványba beleágyazva, tehát ha a kiadványt megtekintő felhasználónak nincs telepítve ugyanaz a betűtípusa a számítógépére vagy a mobil eszközére, nem fog megjelenni. Ezért célszerű a népszerű betűtípus családok közül választani.

Az alsó menü nyomógombjainak megváltoztatása

Az összes alsó menü gombok beállításai a Publication/Bottom Menu (Kiadvány/Alsó menü) objektumnál találhatók. A nyomógomb beállítások a Bottom Menu/Buttons (Alsó menü/Nyomógombok) objektum alatt vannak. Ezekkel a paraméterekkel és ezek alárendelt objektumaival többek között megváltoztathatjuk a nyomógombok színeit, a nyomógombok árnyákát is.

Ezeken kívül megváltoztathatjuk akár a nyomógombok különböző állapotához tartozó megjelenést is: amikor az egérrel rámutatunk vagy amikor lenyomjuk a gombot.

Tartalomjegyzék szerkesztőTartalomjegyzék szerkesztő
Tartalomjegyzék szerkesztő

Tartalomjegyzék szerkesztő

Tartalomjegyzék szerkesztő

A nagy kiadványokhoz gyakran szükség van tartalomjegyzékre a navigáció megkönnyítése érdekében. A FlippingBook Publisher a pdf kiadványból automatikusan importálja a tartalomjegyzéket, de a felhasználóbarát felületén keresztül többszintű tartalomjegyzéket is készíthetünk, ha nincs tartalomjegyzék az importált kiadványban, vagy a tartalomjegyzék importálása nem lehetséges (pl. MS Wordből).

FTP lehetőség

A FlippingBook Publisher beépített FTP szolgáltatásával a kiadványt egy kattintással a honlapra töltheti. Adja meg a belépési adatokat, és utána azonnal mindig feltöltheti a kiadványt vagy a frissítését.

Ha nincs tárhelye, igényeljen vagy béreljen a FaduwArttól.

Gyors előnézet

A kiadványt meg tudja tekinteni, mielőtt feltölti úgy, mintha a látogató egy számítógépen nézné meg, vagy más eszközzel, pl. iPhone-nal, iPad-del, Androiddal vagy tableten keresztül.

Helyi nyelv alkalmazása

A FlippingBook Publisher egyelőre 11 nyelvet támogat alaphelyzetben: angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, holland, svéd, orosz, egyszerűsített kínai és japán a program kezelőfelületén és a kiadványokban. További fordítási lehetőségeket kínál az alapvető szöveges feliratokhoz. A magyar nyelvű szövegek fájlját innen letöltheti. Természetesen a látogatók stílusához is igazíthatjuk a szövegeket. Pl. tegező változatot készíthetünk.

A lefordítható szövegek: Megosztás ablak, mentés ablak, figyelmeztető ablak, nyomtatás ablak, navigációs panel, felső eszközsor, alsó menü, könyvjelző ablak, keresés ablak, miniatűrök ablak, tartalomjegyzék ablak, nagyítás eszköz, jobb kattintás menü, névjegy ablak.

Letöltés

Ingyenes próbaverzió. Fájlméret: 8,1 MB
Windows icon Windows 2000, 2003, XP, Vista, 7 kompatibilis

FaduwArt Bt. | 1281 Budapest, Pf. 53. | Tel.: +36-1-4916863 | Fax: +36-1-4916864 | e-mail: info@faduwart.hu

Oldal tetejére Rendszer-követelmény Alapadatok Összehasonlítás Főmenü: Főoldal Termékek Webáruház