Fejezettartalom hozzáadása
Previous Topic  Next Topic 

A az oldal tetején lévő eszközökkel a szöveget lehet szerkeszteni, formázni (kiválasztani a betűtípust, speciális karaktert beszúrni, behúzást elhelyezni a bekezdésekben stb.). A bal oldalon lévő eszközkészlettel a fejezethez interaktív objektumokat adhat. A fejezet szerkesztésekor az interaktív elemek helyén egy helyőrző látható, amiben az objektum adatai olvashatók. Az interaktív elemek működésének láthatóvá tételéhez az Előnézet gombot kell megnyomni a jobb alsó sarokban.
Opciók


A képernyő alján látható, hogy a fejezet melyik elrendezést használja: átrendeződőt vagy fixet. Ezektől függően más opciók  is megjelennek.Rejtett

Ez a lehetőség teljesen elrejti a fejezetet az eBook vázából. Az egyetüli mód, hogy az olvasó hozzáférjen ehhez a fejezethez az, hogyha egy idemutató linkre kattint.

Tartalom megjelenítése

Ez a lehetőség csak akkor jelenik meg, ha az aktuális fejezet alfejezeteket tartalmaz. ha az olvasó kiválasztja ezt a fejezetet a könyvben, akkor megjelenítheti a saját tartalmát, vagy csak egy mappaként jelenik meg, amelyik az alfejezeteit mutatja. Alapesetben a fejezet tartalma látszik.

Felvétel a tartalomjegyzékbe

Ezzel az opcióval kikapcsolhatjuk a fejezetet a tartalomjegyzékből, viszont normális navigálással (előző és következő gombokkal) ugyanúgy elérheti az olvasó, mint a többit. Ez az opció leginkább a tartalomjegyzéknél, a mellékleteknél, az irodalomjegyzéknél használatos.

Szélesség

(Csak a fix elrendezésnél) A nézetablak/oldal szélessége a fejezethez.

Magasság

(Csak a fix elrendezésnél) A nézetablak/oldal magassága a fejezethez.

Rács

(Csak a fix elrendezésnél) Az elrendezésnél és a tervezésnél segítséget nyújtanak a rácsvonalak. A bejelölés után megadhatjuk a rács méreteit. A rács nem jelenik meg a kész könyvben, így az olvasók sem fogják látni.

Dokkolás

(Csak a fix elrendezésnél) Az elemeket a rácsvonalakhoz "ragasztja", dokkolja. Ez csak a Rács opció bekapcsolásakor látható.


Megjegyzés: a munkánk elvesztésének megakadályozása érdekében tanácsos időnként elmenteni a fájlt, célszerűen a dátumot tartalmazza a fájl neve.


Interaktív elemek hozzáadásáról részletesebben az  Interaktív objektumok részben olvashat. Ha közvetlenül HTML,  JS vagy CSS kódokat szeretne hozzáadni a fejezethez, az Egyedi interaktivitás hozzáadása részt ajánljuk figyelmébe.