Konténerek hozzáadása
Previous Topic  Next Topic 

A konténerek segítségével könnyebben tudjuk az oldal tartalmának elrendezését megtenni. A konténerben bármilyen típusú tartalmat elhelyezhetünk, mint például videót, képet, szöveget vagy akár egy másik konténert is. A konténer több formázási  lehetőséggel rendelkezik. Ilyenek a különböző hátterek, szegélyek, szöveg színe. A konténerek a fejezetelrendezéstől függően más-más módokon használhatók.

Fix elrendezésű konténerek


Amikor a fejezet fix elrendezésű, szöveg elhelyezése egy oldalon csak konténer használatával lehetséges. Egy konténer úgy viselkedik, mint egy tartalomdoboz, ahol a szöveget bele lehet helyezni, és áttördelni.

Átrendeződő elrendezésű konténerek


Átrendeződő elrendezés esetén a konténerek segítenek a tartalom elrendezésében. Ahelyett, hogy a teljes tartalom egy unalmas lineáris kinézetű lenne, néhány tartalomfélét csoportba szervezve saját formátumot adhatunk nekik. A külső tartalom körbefolyatható a konténer körül.


Konténer hozzáadása


Kattintson a Konténer eszközre. Töltse ki a szükséges adatokat, majd kattintson a Létrehozás gombra.
Beállítható tulajdonságok


Konténertípus

Beállítható, hogy a konténer tartalma hogyan jelenjen meg a képernyőn. "Függőlegesen bővülő" esetén a konténer mérete a tartalom mennyiségétől függően függőlegesen változik. A "Gördítősávval" esetén pontos magasságot állíthatunk be, és amennyiben a tartalom nem fér el a konténerben, gördítősáv jelenik meg. Amennyiben mobil alkalmazásként exportáljuk, a konténer típusa mindenképpen "Függőlegesen bővülő" lesz, mivel nehéz lenne mobilon a görgetősávot használni.

Szélesség

A konténer szélességét megadhatjuk pixel (pont) alapján pontosan, vagy a képernyő szélességének arányában.

Magasság

A konténer magasságát csak pixelben lehet megadni, és csak akkor működik, amikor a konténer típusának "Gördítősávval" állítunk be.

Szöveg-körbefuttatás

Megadhatjuk, hogy a szöveg a konténer melyik oldalán fusson. Ha "Nincs"-et állítunk be, a konténer középre kerül, és a két oldalán üres lesz a hely (nem futja körbe a szöveg).

Margó

A konténer körüli üres sáv mérete. Különösen akkor hasznos, ha a konténer körül szöveg helyezkedik el.

Belső margók

A konténer belsejében, a tartalom és a szegély közötti üres sáv mérete. Ebbe beleértendő a háttér és egyéb formázási beállítások is.

Szín

Az alapbeállított szövegszín a konténerben. Ezt felülírhatjuk, ha egy szövegrésznek egyedi színt adunk.

Háttérszín

A konténer háttérszíne.

Háttérkép

Egy kép, ami a konténer hátterében jelenik meg. A kép a teljes területet befedi, a szükséges részek levágásával.

Szegély színe

A konténer körvonalának színe.

Szegély vastagsága

A konténer körvonalának vastagsága. Nulla megadása esetén nem lesz szegély.

Szegély-lekerekítés

A konténer szegélyének görbülete a sarkoknál. Ha szögletes keretre van szükségünk, nullára kell állítani.