Kép hozzáadása
Previous Topic  Next Topic 

A Kotobee Authorban úgy tehetünk képeket az eBookba, hogy azokhoz speciális interaktív effektusokat rendelhetünk, amelyek kattintásra vagy érintésre lépnek működésbe. A leggyorsabban úgy adhaunk hozzá képet, ha a számítópépből a Kotobee Author szerkesztőjébe húzzuk.

 


Kép hozzáadása


Beállítható tulajdonságok


Szélesség

A kép szélessége, amit megadhatunk százalékosan is (a képernyő szélességéhez képest), és pixelben is. Ha üresen hagyjuk, akkor a kép eredeti dimenzióját használja.

Magasság

A kép magassága, amit csak pixelben lehet megadni. Ha üresen hagyjuk, akkor a méretezése arányos lesz az eredetivel.

Szöveg-körbefuttatás

Megadhatjuk, hogy a szöveg a kép melyik oldalán fusson. Ha "Nincs"-et állítunk be, a kép középre kerül, és a két oldalán üres lesz a hely (nem futja körbe a szöveg).

Margó

A kép körüli üres sáv mérete. Különösen akkor hasznos, ha a kép körül szöveg helyezkedik el.


Interaktív effektusok


Kattintáskor animáció résznél különböző animációs effektusok közül választhatunk, amelyek kattintásra aktiválódnak: billegés, ugrás, közelítés. A beállított effektust a fejezet  előnézetében tekinthetjük meg, ha rákattintunk a képre. Ha bejelöljük a Megjelenítés felbukkanó ablakban opciót, a képet a rákattintásakor egy felbukkanó ablakban fogja megjeleníteni. A képe az eredeti méretében fog megjelenni görgethető tulajdonsággal, és mobilnál csippentéssel.