Linkek hozzáadása
Previous Topic  Next Topic 

Az eBook készítés nagy előnye a link elhelyezhetősége, ami mutathat egy külső referenciaoldalhoz, weboldalhoz, vagy a könyvön belüli másik helyhez: fejezethez, fejezeten belül egy horgonyhoz.Egy külső link hozzáadásaEgy belső link hozzáadásaMiután elkészült a horgonnyal, térjen vissza ahhoz a szövegrészhez, ahonnan a horgonyhoz akar beilleszteni egy linket.


Szöveg felugró ablakban

Hangfájl lejátszása kattintásra


Egy meglévő link szerkesztéséhez kattintson kétszer a linken, vagy a kurzort tegye a szövegre, és kattintson a Link eszközre.Link hozzáadása egy képhez


Linket ugyanúgy adhatunk hozzá egy képhez, mint az előbb leírtak szerint szöveghez. A kép kijelölésekor kék színű lesz.Ráhelyezett gomb hozzáadása fix elrendezésű fejezetekben

A fix elrendezésű fejezetek esetén gombot (akár láthatatlant is) helyezhetünk el a tartalom fölött. Ez különösen akkor hasznos, amikor PDF-et importálunk, és interaktív elemekkel akarjuk gazdagítani a kiadványt. Egy ilyen nyomógomb elhelyezésénél nem kell kijelölni sem szöveget, sem képet, úgy kell a Link eszközre kattintani. A fix elrendezésű fejezetnél ilyenkor nincs hibaüzenet. Az ablakban két további beállítási lehetőség jelenik meg.

Nyomógomb színe

A nyomógomb színe 

Áttetszőség

Az érték 0 (láthatatlan) és 100 (tömör) között lehet, így be lehet állítani a gomb átlátszóságát


A gomb hozzáadása után a gombot átméretezhetjük és áthelyezhetjük a megfelelő pozícióba, hasonlóan a többi interaktív elem esetében a fix elrendezésnél.