A könyvtár beállításai
Previous Topic  Next Topic 

A könyvtár beállításait általában csak egyszer kell végrehajtani, de ezek megértése fontos. A Kezelés ablak (Tárolt) könyvtárak menüpont alatt válassza ki a könyvtárat a legördülő menüből. A könyvtár kezelésével kapcsolatos feladatokat itt fogja elvégezni. 


Válassza ki a Beállítások almenüt. A könyvtárra vonatkozó beállításokat láthatja itt. Bármilyen változtatás után a Változások mentése gombra kell kattintani, hogy azok érvényre jussanak.


Általános beállításokA könyvtár neve

Ez a név fog megjelenni a könyvtár fejlécében és másutt is. Ez reprezentálja a könyvtárat bármilyen, a felhasználóknak/olvasóknak küldött levélben.

Könyvtár URL

Az az az URL, amit a könyvtár referenciaoldalaként használhat. Ezt az URL-t kapják meg a felhasználók az aktiváló e-mailben. Nem szükséges megegyeznie az aliassal, de célszerű a saját doménját használni. Ha azt tervezi, hogy a könyvtárat offline alkalmazásként fogja exportálni, ajánlott az alkalmazásokhoz mutató linket megadni ebben a mezőben. Ha üresen hagyja, a felhasználók aktiváló e-mailjében nem lesz URL.

Könyvtár alias

Ez az egyedi azonosító a könyvtár URL-jének létrehozásához szükséges. A teljes könyvtár elérési útvonalat megtalálhatja a bal oldali oszlopban az Exportálás almenüre kattintva a (Tárolt) könyvtárak menü alatt.

Könyvtár infó

Ez az opcionális információ a könyvtáron belül fog megjelenni, amikor a felhasználó az Infó gombra kattint.

Kezdő oldalb n

A könyvtár alkalmazás betöltésekor megjelenítendő oldal. Ez lehet a teljes könyvtár vagy a kategóriák listája.Könyv engedélyek beállításai

A könyvtárban található könyvek két engedélytípussal rendelkezhetnek: Nyilvános és Nem nyilvános (privát). A nyilvános könyvtárban bármelyik felhasználó/olvasó megnyithat bármilyen könyvet, ami a könyvtárban megtalálható. A nem nyilvános könyvtárban korlátozások alkalmazhatók az egyes könyveknél, és a felhasználó/olvasó csak a megfelelő engedély birtokában férhet hozzá a könyvhöz. Ha nem nyilvánosra állítja a könyvtárat, további engedélyezési beállításokat tehet meg.Böngészés engedélyezése

Bejelölésével a felhasználók beléphetnek a könyvtárba, és böngészhetik a könyvek címét, de nem nyithatják meg addig, amíg nem lépnek be.

Összes könyv megjelenítése

Az összes cím megjelenik a könyvtárban. A felhasználó csak az engedélyezett könyvekhez fér hozzá.

Csak engedélyezett könyvek megjelenítése

Azok a könyvek nem jelennek meg, amelyekhez a felhasználónak nincs hozzáférési engedélye.

Engedélyezett könyvek megjelenítése a "Könyveim" fül alatt

Az összes könyv megjelenik a könyvtárban, és az engedélyezett könyvek egy speciális "Könyveim" fül alatt jelennek meg.

Belépéskor használható

A felhasználók kétféleképpen léphetnek be a nem nyilvános könyvtárakba: az e-mail/jelszó kombinációval vagy a kuponkód segítségével. Itt megadhatja, melyik módszer legyen lehetséges. Az alkalmazásban csak a megadott mezők fognak megjelenni.

A jegyzetek szinkronizálása a háttéralkalmazással

Ha a könyvet különböző platformokról olvassák, a jegyzeteket szinkronizálja és meg is jeleníti.

Önregisztráció

A felhasználók saját maguk regisztrálhatnak a könyvtárba.

Rendszergazda jóváhagyása szükséges

A rendszergazda elfogadhatja vagy elutasíthatja az önállóan regisztrált felhasználókat.

Eszközvédelem

Az illegális használat további védelme érdekében korlátozhatja azon eszközök számát, amivel az eBookhoz hozzáférnek az egyes felhasználók. Ajánlott a 3 eszköz engedélyezése. Az eszközök törlésével újabb lehetőséget biztosíthatunk az összes felhasználónak.Egyéb beállítások

A következő beállításokat mind a nyilvános, mind a nem nyilvános könyvtáraknál használhatja.
Offline támogatás

Amikor nincs internet, az alkalmazás a felhasználó letöltött eBookjait, hogy offline is tudja olvasni. Csak mobil alkalmazásnál lehetséges. A beállítás megváltoztatása esetén újra kell generálni a könyvtár alkalmazást!

A Tin Can engedélyezése

Tapasztalati információkat ad át a felhasználó tevékenységeiről egy LRS-nek.

A nem megfelelő borítóképek elutasítása

Amennyiben a borítókép arányai messze esnek a standard könyvmérettő, a feltöltését elutasítja a rendszer egy megfelelő hibaüzenet küldése mellett.

E-mail beállítások


A könyvtárrendszerek fontos eleme az e-mail értesítés. A felhasználóknak értesítéseket kell kapniuk, valamint jelszó visszaállítási kódot az e-mail címükre. Az e-maileket a Kotobee szerverén keresztül lehet küldeni, a Kotobee nevével és e-mail címével. Alapesetben az e-mailek a Kotobee logóját és aláírását tartalmazzák. Ezeket meg lehet változtatni. Megadható a feladó neve és e-mail címe, a szöveg nyelve, valamint a levél fejléce és lábléce is megadható, így teljes egészében az intézmény arculatára lehet szabni a levelet. (Ehhez egy kis HTML ismeretre is szükség van, vagy egy HTML szerkesztővel kialakított levél részeit másolhatjuk át ide.)