Az eBook arculata
Previous Topic  Next Topic 

A Kotobee Authorral készített eBookot a saját arculatunkra formázhatjuk. Ezzel az eBook alkalmazásunkat teljesen egyedivé tehetjük. Három különböző elem tartozik az arculathoz. Az első a márkanév (pl. a szervezet neve), ami képviseli az eBookot. A logó a második, végül az arculati színek, amelyeket az eBook alkalmazás felületén használunk. Ezek az elemek segítik azonosítani a szervezetét.


Az arculatot a Testreszabás ablakban lehet megadni. Az Arculat fül jelenik meg. Itt adhatja meg a könyv színvilágát, a logót és más vizuális elemet. Ezek közül valamelyiknek a módosítását az előnézet ablakban tudjuk megtekinteni. (A logót csak a fizetős felhasználók tudják módosítani.)OpciókSzlogen

Egy rövid mondat (szlogen), amelyik a kezdőképernyőn jelenik meg, amikor a kiadványt elindítják

Logó elrejtése

A logót teljesen elrejti. Ez akkor hasznos, ha a kezdőképet a teljes ablakban meg akarjuk jeleníteni anélkül, hogy más megzavarná. Ez csak a fizetős Kotobee Authorban lehetséges.

Egyedi logó

Ez a logó fog megjelenni az indulóképernyőn. Ez csak a fizetős Kotobee Authorban lehetséges.

Indítási kép

Egy háttérkép fog megjelenni az indítási képernyőn

Indítási kép mérete

Megadhatjuk, hogy az indítási képernyő hogyan jelenjen meg. A lehetséges opciók: Nyújtás, Tartalmazza, Takar.

A Nyújtás esetén a kép kitölti a képernyőt (torzítás lehetséges).

Tartalmazza esetén a kép kitölti az ablakot, de megtartja az arányait, így lehetnek nem letakart felületek is a háttérben.

Takar esetén a kép kitölti az ablakot, megtartja az arányait, nem marad lefedetlen terület, viszont a kilógó részt levágja (a kép bizonyos részei nem fognak látszódni).

Indítási kép háttérszíne

A kezdőképernyő háttérszíne

Indítási szöveg színe

A kezdőképernyőn megjelenő szöveg színe.

 Betöltési üzenet elrejtése

A kiadvány betöltésekor egy kis üzenet jelenik meg alul "Betöltés..." szöveggel. Ezt a szöveget ezzel az opcióval teljesen el tudja tüntetni. Ha más szöveget szeretne megjeleníteni, a Nyelv testreszabása résznél tudja megtenni az Összetevők ablakban.

Fejléc háttérszín átmenete

A fejléc háttérszíneit tudjuk itt beállítani átmenetesre vagy egyszínűre. Az utóbbi esetben a két színt egyformára kell beállítani.

Fejléc előtérszín

A fejlécben használt szöveg színe.A következő beállítási lehetőségeket a További színek gombra való kattintáskor láthatja.


Kezelősáv színe

A képernyő alján található kezelősáv háttérszíne

Kezelősáv szövegszíne

A képernyő alján található kezelősáv szövegének színe

Fejezetpanel háttérszíne

A fejezeteket tartalmazó panel háttérszíne.

Fejezetpanel előtérszíne

A fejezeteket tartalmazó panelen megjelenő szöveg színe.

A könyvinfó háttérszíne

A könyvinformációt tartalmazó terület háttérszíne, ami a fejezeteket tartalmazó panelben felső részén található

A könyvinfó előtérszíne

A könyvinformációt tartalmazó terület szövegének a színe.


A Kotobee Authorban beállított alapértékek visszaállításához kattintson az Alapértelmezett színek visszaállítása gombra.


További arculati elemek találhatók az Exportálás ablakban, amelyek a platformtól függenek. Például ha Windows alkalmazású lesz a kiadvány, megadhatjuk a saját ikonfájlunkat és az alkalmazás nevét. Hasonlóan, amikor mobil alkalmazást állítunk elő, megadhatjuk az ikonfájlt, az alkalmazás nevét és az indítóképernyő színét.