Fejezetek vagy oldalak
Previous Topic  Next Topic 

Van néhány zavar a fejezeteket és az oldalakat illetően. Az EPUB szabvány a fejezet kifejezést használja az eBook tartalmának szervezésére, mivel az EPUB-ot eredetileg átrendeződőnek tervezték. Amikor az EPUB bevezette a fix elrendezést, az egyes oldalak elnezése még mindig fejezet maradt az eBookban. Mivel a Kotobee Author projektfájljai az EPUB formátumon alapulnak, ezért a fejezet elnevezést használjuk. Ez csupán egy kifejezés, és arra is lehet használni, hogy egy oldalt reprezentáljon.
Amikor egy hosszú fejezetet készítünk, az olvasó (Kotobee Reader vagy más eBook olvasó) felhasználásától függően a fejezetet vagy egy függőleges gördítősávval lehet megjeleníteni, vagy pedig fix számú oldalakra széttördelve, navigációs gombos lapozással. A Kotobee Reader függőleges gördítősávot használ a hosszú fejezetek megjelenítéséhez. Ajánlott a fejezet tartalmát fejezetekbe és alfejezetekbe szervezni a könnyebb navigálás érdekében.


Amikor PDF dokumentumot importálunk, az egyes oldalakat az Author automatikusan fejezetekbe konvertálja. Ez teljesen rendben is van. Amit még ezen felül meg kell tennünk, hogy elrejtsük a belső fejezeteket (oldalakat), hogy ne jelenjenek meg a tartalomjegyzékben. Ezt megtehetjük ezen fejezetek (oldalak) Rejtett-re állításával. Így csak azok a fejezetek (oldalak) fognak megjelenni a tartalomjegyzékben, amelyek "valódi fejezetek".