Interaktív eBook készítése a honlapra
Previous Topic  Next Topic 

Töltse le a Kotobee Author megfelelő operációs rendszerű változatát a FaduwArt.hu letöltés oldaláról: Windows 32-bit, 64-bit vagy Mac OS. A letöltés azonnal elkezdődik.
Futtassa a telepítőt, és kövesse az utasításokat. Részletek a Beállítás és telepítés fejezetben. Az eBook készítés elkezdéséhez nyissa meg a Kotobee Author. Az első futtatásnál a megnyitás hosszabb időt is igénybe vehet. A nyitóablakban  egy MS Wordhöz hasonló szerkesztőt láthat, ahol elkezdheti a könyv tartalmának írását és formázását. 
Induláskor egy új fejezettel nyílik meg a Kotobee Author, de bármikor újabbakat lehet hozzáadni (+ Új fejezet). Alfejezetet a fejezet címe melletti + gombbal lehet egy fejezethez adni.
Miután elegendő szöveget írt a könyvbe, ideje hozzáadni néhány képet. Kép hozzáadása kétféleképpen lehetséges: 
Anélkül, hogy a részletekbe mennénk, egy lényeges tulajdonságot érdemes megemlíteni, az animáció beállításokat. A Kattintáskor animációnál kiválaszthatjuk, hogy a képre való kattintáskor milyen animáció történjen. A kép billeghet, ugorhat vagy közelíthet. A képre való kattintással megjeleníthetjük egy felugró ablakban is. Egyszerű, de látványos.

Amíg a szerkesztőben dolgozunk, az interaktív elemek nem működnek. Megjelenítésükhöz az Előnézetet kell választanunk, amit a jobb alsó sarokban található gombbal érhetünk el.Kattintson a képre, és nézze meg, hogy hogyan működik az animáció.
A következő példában helyezzünk el egy YouTube videót a kiadványban. Kattintson a Videó eszközre a jobb oldalon. Adja meg a YouTube videó URL címét, majd kattintson a Létrehozás gombra. Az Előnézet módban megtekintheti a videót működés közben.
Az egyik leghatásosabb dolog, amit érdemes kipróbálni, az az eBook vezérlő. A vezérlők mini alkalmazásként működnek az eBookon belül, amelyek megnyílnak, ha rákattintanak. Több ezer vezérlő létezik az interneten, ingyenesek és fizetősek egyaránt. Két népszerű vezérlő (widget) szolgáltató a www.bookry.com és a www.bookwidgets.com. Iratkozzon fel, és letöltheti bármelyik ingyenes vezérlőjüket.


 


A vezérlőnek zip formátuma van. Kattintson a Vezérlő eszközre, és keresse meg a vezérlőfájlt. Az Előnézetben megnézheti, hogy hogyan működik a vezérlő. Ez egy számológép vezérlő:
Az eBookban már van elegendő dolog, kipróbálhatjuk az exportálást, de előtte testreszabjuk a felhasználói felületét, és kiválasztjuk azokat a komponenseket, amelyeket az eBookban használni szeretnénk. Kattintson a Testreszabás fülre felül. A bal oldali panelen sokféle tervezéshez alkalmas eszközt találhatunk. Saját logót helyezhet el a kiadványban, megadhat indítóképet, fejléc színt és megannyi mást.
Ezenkívül kiválaszthatunk összetevőket, amelyeket használni szeretne: keresés, Google elemzés, szövegfelolvasás stb. Megadhatjuk a felület nyelvét is, de a megjelenő feliratokat is testreszabhatjuk.
Ideje megnézni, hogy az egyes eszközökön hogyan néz ki a kiadványunk. Ezek között vannak pl.: iPad, iPhone, Samsung Galaxy Tab, Nexus. A különböző eszközök a Platform listából választhatók ki. Kattintson az Összetevők fülre.


Elérkeztünk a közreadáshoz. Kattintson az Exportálás fülre. A támogatott típusok között vannak a webes alkalmazások (HTML5), számítógépes  alkalmazások (Windows és Mac), Android alkalmazások, iOS alkalmazások (iPad & iPhone), LMS SCORM összetevő stb.
Ha a honlapon szeretné tárolni az eBookot, kattintson a Webes appok exportálására, majd adja meg a Regisztrációs kódot. Egy ablak jelenik meg a belépési adatokkal:Kattintson az Ingyenes regisztrációs kód igénylése gombra. Egy regisztrációs űrlapot kell kitöltenie, majd e-mailben megkapja az ingyenes regisztrációs számot, amit ebbe a párbeszédablakban kell megadnia, és így már el tudja készíteni a webes alkalmazást.
Válassza ki azt a mappát, ahova a fájlokat akarja elmenteni. A mappába kerülő fájlokat és mappákat kell feltölteni a honlapra.
Ha megadja a böngészőjében az elérési útvonalat, megtekintheti az elkészült eBookot működés közben.
Reméljük, elég egyszerű volt!