A funkciók testreszabása
Previous Topic  Next Topic 

Az eBook készítésénél lényeges, hogy milyen komponensekre van szüksége az olvasóknak. Ha egy képalapú eBookot jelentetünk meg, akkor a szövegfelolvasás haszontalan és zavaró lehet az olvasók számára. Védelmi célból megakadályozhatja, hogy az olvasó a tartalom részét a vágólapra másolja.


A Kotobee Authorban rugalmasan kezelhetjük a komponensek engedélyezését, illetve letiltását. A Testreszabás ablakban kattintsunk az Összetevők gombra a bal oldalon. Itt az eBook különböző összetevőit kezelhetjük az Engedélyez/Letilt gombok segítségével. 


Opciók


Alapértelmezett nyelv

Az elkészült eBookban több, mint 16 féle nyelv közül választhat az olvasó. Itt az alapbeállítást adhatjuk meg, amikor a könyv megnyílik. A Nyelv testreszabása gomb segítségével saját nyelvezetet alakíthatunk ki. Részleteket A nyelvi fordítások testreszabása részben olvashat erről.

Jegyzetek

Engedélyezi a jegyzetek készítését, a kiemelést és a könyvjelzők elhelyezését.

Keresés a könyvben

Engedélyezi a keresést a teljes könyvben, és a pontos kulcsszó pozíció megadását.

Szövegfelolvasás

Bármely szót/mondatot felolvassa. A kiejtés nyelvét adhatja meg (az angol esetében az akcentust is). A magyar nyelv nem támogatott.

Oldal-animáció

Az oldal lapozásának animációjának beállítása.

Google keresés

Egy szó vagy mondat keresésének engedélyezése a Google-val.

Keresés a Wikipédiában

Egy szó vagy mondat keresésének engedélyezése a Wikipediában.

Másolás a vágólapra

Egy szó vagy mondat másolása a felhasználó vágólapjára.

Közösségi megosztás

Engedélyezi mondatok megosztását a közösségi hálózatban. Ez csak a mobilalkalmazásokban érhető el.

A tartózkodási hely megjegyzése

Az E-könyv bezárásakor megőrzi az utoljára olvasott fejezet helyét, és a könyv ismételt megnyitásakor itt fog kinyílni.

Media gomb

A kezelősorban megjelenít egy gombot, amelynek segítségével az olvasó a könyvben található képek miniatűrjének listáját tekintheti meg egy panelon.

Tartalomjegyzék gomb

A kezelősorban megjelenít egy gombot, amelynek segítségével az olvasó a fejezetek listáját tekintheti meg egy panelon. Ha nincs engedélyezve, a fejezetek panelje még mindig hozzáférhető lesz a fejezet címére való kattintással.

Beállítás gomb

A kezelősorban megjelenít egy gombot, amelynek segítségével az olvasó beállításokat eszközölhet.

Stíluskezelő gomb

Az olvasó a beállítások panelen letilthatja a CSS stílusfájl használatát az adott fejezetben. Az olvasó egyedi megjelenítést adhat a fejezetnek.

Szövegméret-kezelő

Csak az átrendeződő elrendezésű fejezetekben az olvasó megadhatja a szöveg méretét. A web esetén ezt a beállítási panelon lehet megtenni, mobilon csippantással a képernyőn.

Fejléc auto. méretezése

A fejléc eltűnik, amikor az olvasó lefelé görgeti a tartalmat. Csak mobilon alkalmazható. Az előnézetnél bizonyosodjon meg arról, hogy a Mobil alkalmazás mód van beállítva.