A nyelvi fordítások testreszabása
Previous Topic  Next Topic 

A prémium felhasználók részére rendelkezésére áll a nyelvek kifejezéseinek és szavainak szerkesztésére. Ezek a fordítások az eBookban jelennek meg az olvasó számára a webes, számítógépes mobil vagy SCORM felületeken. Bár a Kotobee fejlesztői sokat áldoznak a professzionális fordításra, vannak esetek, amikor további átalakítások válhatnak szükségessé:



A nyelv testreszabását a Testreszabás > Összetevők ablakban lehet megtenni.



Először válassza ki, hogy melyik nyelvet szeretné testreszabni az Alapértelmezett nyelv legördülő menüből, majd kattintson a Nyelv testreszabása gombra a nyelvszerkesztő megnyitásához.


A nyelvszerkesztőben láthatók a kifejezések és a szavak, amelyek megjelennek az eBookban az olvasói kezelőfelületen. Az alapbeállítás a bal oszlopban található, a jobb oldali oszlopban pedig megadhatjuk a módosítását, majd a Mentés gombbal rögzíthetjük a változtatásokat. A testreszabott fordítást a projektfájlhoz fogja rögzíteni a Kotobee Author. Az egyedi módosítást elmenthetjük egy külön fájlba, hogy más projektnél is fel tudjuk használni a Mentés fájlba gomb segítségével, amit majd a Betöltés fájlból tudunk importálni egy másik projektbe.

A fordítások szűrése


A legtöbb esetben csak néhány meghatározott szöveget kell módosítani. Ehhez segítséget nyújt a Szűrés (Filter), hogy könnyen megtaláljuk a keresett kifejezést. Gépele be a megfelelő kifejezést, és nyomja meg a Szűrés gombot.



A fordítás visszaállítása alaphelyzetbe 


Miután elvégezte a módosításokat, és visszatér a nyelv szerkesztésének ablakába, egy új opció fog megjelenni az adott nyelvnél: Fordítás visszaállítása. 

Ez tulajdonképpen az előző módosításokat visszaállítja azokra a kifejezésekre, amelyeket a szoftver eredetileg megadott.


Új nyelv hozzáadása


Nincs közvetlen lehetőség új nyelv megadására. Amit helyette lehet csinálni, a meglévő nyelvet lehet testreszabni, átalakítani egy másik nyelvvé, és ezt az eBook alapértelmezett nyelvévé beállítani, és a beállítási panelt letiltani. Ebben az esetben a felhasználó nem látja a nyelv nevét, és nem tudja átállítani egy másik nyelvre sem.