A könyvtár arculatának beállítása
Previous Topic  Next Topic 

Nagy előnye a Kotobee könyvtáraknak azok rugalmasan testreszabható felülete. Egyszerűen adaptálhatjuk az intézmény arculatához a könyvtár felületét, valamint megadhatjuk, mely összetevőkre van szükségünk benne. 


Kezelés ablak (Tárolt) könyvtárak menüpont alatt válassza ki a könyvtárat a legördülő menüből. A könyvtár kezelésével kapcsolatos feladatokat itt fogja elvégezni. 


Válassza ki a Testreszabás almenüt. A könyvtár előnézetét láthatja itt, opcionális beállítási lehetőségekkel.


Az arculat kialakítása


A szélső oszlopban az Arculat ablak jelenik meg a Testreszabás megnyitásakor. Itt megadhatjuk a felület színeit, a logót és más vizuális tulajdonságot, különböző beállítási lehetőségekkel. Bármelyik megváltoztatását az előnézeti kép azonnal megmutatja a jobb oldalon.
BeállításokSzlogen

Egy rövid mondat (szlogen), ami a könyvtár betöltésekor jelenik meg az indítóképernyőn.

Logó elrejtése

Elrejti teljesen a logót. Ez akkor lehet hasznos, ha az indítóképernyőn megjelenő képnek teljesen be kell töltenie az ablakot, és nem jelenhet meg rajta semmi. Ez a lehetőség nem elérhető az ingyenes verzióban.

Egyedi logó

Egy megadott logót jelenít meg az indítóképernyőn

Indítási kép

Egy háttérképet jelenít meg az indítóképernyőn

Indítási kép mérete

Az indítóképernyőn megjelenő kép méretezését lehet itt beállítani:

Nyújtás: a képernyőt teljes mértékben betölti, akár torzítva is.

Tartalmazza: Igazodik a belső ablak méretéhez, de megtartja az arányokat (a kép teljességében látszik, lehetnek olyan részei az ablaknak, amelynél a háttér szín látszik ki)

Takar: megtartja a kép arányait, és addig nagyítja, amíg el nem takarja a teljes képernyőt (az ablakból kilógó részét levágja)

Indítási kép háttérszíne

Az indítóképernyő hátterének színe

Indítási szöveg színe

Az indítóképernyőn használt szöveg színe

Betöltési üzenet elrejtése

Az eBook futtatásánál egy kis szöveg jelenik meg a képernyő alján, hogy "Betöltés..". Ezt az üzenetet elrejtheti. Ha más szöveget szeretne megjeleníteni, az Összetevők ablakban a Nyelv testreszabása gomb megnyomásával tudja megváltoztatni.

Fejléc háttérszín átmenete

A könyvtár fejlécének háttérszínét lehet itt beállítani. Ha egyszínűre szeretné, akkor a kezdőszínt és a zárószínt egyformára kell állítani

Fejléc előtérszín

A fejléc szövegének a színe

Könyvtár háttérszíne

A könyvtár fő részének a háttérszíneHa a További színek gombra kattnit, a következőket tudja még beállítani:Kezelősáv színe

Az eBook képernyő alján megjelenő kezelősáv színe, ahol a gombok helyezkednek el.

Kezelősáv szövegszíne

A kezelősáv gombjain megjelenő szöveg színe.

Fejezetpanel háttérszíne

Az eBookban megjelenő tartalomjegyzék hátterének a színe.

Fejezetpanel előtérszíne

Az eBookban megjelenő tartalomjegyzék szövegének a színe.

A könyvinfó háttérszíne

A fejezetpanelben, a tartalomjegyzék fölött megjelenő információs terület háttérszíne.

A könyvinfó szövegtérszíne

A fejezetpanelben, a tartalomjegyzék fölött megjelenő információs terület szövegének a színe.Ha az eredeti, Kotobee Author színösszeállítást szeretné visszaállítani, akkor nyomja meg az Alapértelmezett színek visszaállítása gombot.A könyvtár funkcióinak testreszabása


A szélső oszlop tetején kattintson az Összetevők fülre. Ebben az ablakban engedélyezheti/letilthatja a különböző funkciókat. Az Engedélyez/Letilt gombra kattintva tudja a beállításokat módosítani. Az egyes összetevők leírását A funkciók testreszabása részben találja, viszont a könyvtár ezeken felül még a következőket tartalmazza:

Keresés a könyvtárban

A könyvtár könyveinek címe alapján kereshetnek a felhasználók/olvasók

Kategóriák megjelenítése

A kategóriákat elrejthetjük a kikapcsolásával, így csak a rendszergazda látja a kategóriákat. A felhasználók jogosultságai alapján tudja ezáltal csoportosítani a könyveket anélkül, hogy ez "látszana".

Könyvtár fejléc automatikus méretezése

A fejléc automaikusan összezáródik, amikor a felhasználó elkezdi görgetni a könyvek képeit lefelé. Csak mobil alkalmazásokban működik.A könyvtár előnézete


A nagyméretű előnézeti keretben a könytár pontos előnézetét tekinthetjük meg különböző platformokon vagy eszközökön. Kattintson a legördülő listára, és válassza ki a megfelelő platformot/eszközt. Vannak eszközök, amelyeknél el is lehet forgatni a nézetet. Mobil eszközök esetén megnézhető akár natív, akár webes alkalmazásként is. Az Újrakezdés gomb segítségével a könyvtárat újra "betölthetjük".