Webes alkalmazások exportálása
Previous Topic  Next Topic 

Az eBookoknak a webes alkalmazás a leggyakoribb formátuma, mivel ez fut a különböző eszközökön, mivel egy webböngésző jeleníti meg. Az eBook webes alkalmazás exportálása a Kotobee Authorban átrendeződő formátumú lesz, és még a legkisebb képernyőkön is helyesen jelenik meg. A Kotobee Author eBookjainak webes alkalmazása HTML5 alapúak.


A programban a képernyő felső részén kattintson az Exportálás fülre a fejlécen. A bal oldali oszlopból válassza ki a Webes alkalmazások exportálása opciót. Mint több más formátum esetében is, ennél is lehetőség van a Kotobee felhőbe való feltöltésre. Részleteket a Kotobee Felhő felhasználói kézikönyvben talál. 


Opciók


Hosszú szövegek felosztása

Néhány régebbi mobileszköznél nehézséget okozhat a nagymennyiségű szöveg görgetése. Ez az opció a tartalmat különálló részekre darabolja, amelyek megjelennek, illetve eltűnnek szükség szerint. Esetleg egy kis remegési effektus előfordulhat. Ezért csak akkor alkalmazza, ha a célközönségnek ilyen típusú mobileszköze van.

Honlap ikon

Egy favicon-t adhat meg a webes alkalmazáshoz. (A webböngésző fülén jelenik meg.)

Optimalizálás

Az optimalizálás a nem használt képeket és fájlokat kitörli, így kisebb lesz a fájl mérete. Ne használja az optimalizálást, ha a képeket egy fájlkezelővel adta a projekthez, és Javascripttel jeleníti meg a kiadványban, mivel így a Kotobee nem tudja felismerni, hogy a projekthez tartozik.


Ha a Kotobee Authort regisztrációs kód nélkül használja, egy ennek megadását kérő gombot is talál: Regisztrációs kód... Kattintson rá, és kövesse az utasításokat az ingyenes regisztrációs szám beszerzéséhez. Miután megkapta az engedélyt, a gomb átváltozik Létrehozás-ra. Ekkor a gombra kattintva meg kell adni a fájlnevet és a fájl mentésének helyét.