HTML importálása
Previous Topic  Next Topic 

A HTML importálásának az az előnye, hogy a HTML egy reszponzív leíró nyelv, azaz az importált tartalom átrendeződő lesz. (A PDF fix elrendezésű.) Amikor a PDF dokumentumot HTML fájlba exportáljuk, néha a dokumentum átrendeződő tulajdonságát megőrizhetjük. További információt a fix és az átrendeződő elrendezésről Az átrendeződő és a fix elrendezés közötti különbség fejezetben olvashat.


A HTML importálása új utakat nyit:A HTML forrás


Az importálni kívánt HTML fájl lehet egy helyi fájl vagy egy távoli, internetes weboldal (URL). Az importálás megkeresi az összes képet, betűtípust vagy általános fájlt, amelyekre a HTML forrás hivatkozik (lásd alább A távoli tartalom elérhetővé tétele offline opciót). Tehát a bemeneti fájl nem egyetlen HTML fájl, hanem minden, amire hivatkozik.


Opciók


Alapértelmezett fejezetcím

Ha nehéz a fejezetcímet kinyerni a HTML-ből, akkor ez lesz helyette.

Felsőbb szintű fejezet

Az importált fejezetek beágyazási szintjét kezelhetjük itt. Megadhatjuk, hogy egy már meglévő fejezet alfejezete legyen.

A távoli tartalom elérhetővé tétele offline

A hivatkozott online fájlokat letölti, és eltárolja az eBookban, így elérhetővé válnak offline is

Belső linkek beállítása

Ha a HTML-ben több alfejezetszint van, belső HTML linkeket állíthatunk be az alfejezeteknek

Stíluslapok figyelmen kívül hagyása

Nem a HTML-ben található CSS stíluslapokat fogja használni, hanem az eBookban már meglévőt. Ez akkor hasznos, ha az importált honlap erőteljes egyedi stílussal rendelkezik, amit nem akarunk átvenni.


Fejezetek és alfejezetek automatikus létrehozása


Az importált HTML fájlt fejezetekre és alfejezetekre oszthajuk megadott HTML címkék és jelölések alapján. A HTML tartalmát a szoftver átnézi, és ahol címkét vagy jelölést talál, egy új fejezetet vagy alfejezetet generál.

Ha a Részletesebb felosztás gombra kattint, további alfejezetszinteket adhat meg, címkék vagy jelölések használatával. Természetesen ugyanazt a címkét vagy jelölést nem lehet különböző fejezetszintekhez használni. A jelenleg támogatott HTML címkék a következők: H1, H2, H3, H4, P, DIV, SECTION. A jelölőket több szinten használhatjuk. Ezeket manuálisan kell elhelyeznük az importálás előtt a kódban. Ha bejelöljük A jelölés törlése a tartalomból opciót, akkor amikor egy jelölést talál, azt a HTML kódból törli. Ez biztosítja, hogy a jelölés nem okoz összeütközést a tartalommal, és csupán jelzésre szolgál. A jelölőkkel való felosztást csak a fizetős verzióban érhető el.