Bevezetés az API-ba
Previous Topic  Next Topic 

A Kotobee API-val és a megfelelő jogosultságokkal felügyelheti a felhő fiókját, az akár egy felhő eBook vagy felhő könyvtár. Az API használatának előnye, hogy elkerüljük vele a Kotobee Authorban történő munkát. Ezzel összeköthetjük más alkalmazásokkal/eszközökkel (pl. webáruház), és bizonyos műveleteket (pl. a felhasználókezeléseket) így automatizálhatunk.

Az API-t a Kotobee API Alap URL-en keresztül lehet elérni: https://www.kotobee.com/api/v1. Ezen az URL-en keresztül az API végpontokat lehet elkészíteni (amelyeket a következő fejezetek írnak le).


Változókat küldhetünk akár a POST-tal, akár a GET-tel. A regisztrációs kódokat ajánlatos POST változóban küldeni, mert biztonságosabb, mivel a GET változót külső felhasználók is könnyen megszerezhetik. Védje a regisztráicós kódját, mivel az úgy működik, mint a jelszó. Számos esetben fog azonosítókat (ID-ket) használni, amelyek a felhasználókat, könyveket, kategóriákat vagy a könyvtárakat képviselik. Ezek az azonosítók a Kotobee Author Kezelés ablakának megfelelő részébeen találhatók.