Bevezetés a Kotobee felhőbe
Previous Topic  Next Topic 

A Kotobee felhő különböző szolgáltatásokat kínál, hogy felgyorsíthassa a saját fejlesztői munkáját, az eBookok és a könyvtárak üzleti oldalát kezeli. Mivel ezek a szolgáltatások a Kotobee szerverén futnak, a Kotobee Cloud munkához internetes kapcsolat szükséges. A különböző Kotobee Cloud szolgáltatásokat külön-külön lehet megvásárolni a különböző kapacitásokkal a webáruházban. A felhőről ebben az ismertetőben olvashat, illetve felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, célszerűen e-mailben.

A Kotobee felhő szolgáltatások a következők:

eBook tárolás (host)

Hogy ne kelljen megbizható szervert keresgélnie, majd feltöltenie az eBookokat egy FTP kliensen keresztül, a Kotobee Clouddal egyetlen kattintással, és egy Ön által megadott URL aliassal az eBook máris fut. A FaduwArt is kinál hasonló szolgáltatást az e-kiado.hu webáruházán keresztül akár értékesitheti is a könyvét.

A felhő eBookok

Bármely eBookot felhő eBookká alakithat, igy élvezheti az előnyeit, mint a felhasználók/olvasók kezelését, illetve a szinkronizálási lehetőségeket. A felhő eBookok a Kotobee szerverein tárolja az összes felhasználókkal kapcsolatos információkat: belépési adatok, jegyzetek, könyvjelzők, kiemelések stb.  A felhő eBookokat ismét fel lehet használni a különböző exportálát eBookokon keresztül: ugyanannak a könyvnek a különböző platformokra és formátumokban exportált változatai használhatók ugyanazzal a belépési adatokkal. A felhasználók a korábban elmentett megjegyzéseit és jelöléseit ugyanúgy láthatja minden platformon és eszközön. A felhő eBook esetén bármikor hozzáadhatunk vagy eltávolithatunk felhasználót. A felhő eBookoknál még titkositási és digitális védelem is lehetséges.

Könyvtárak

Az eBookokhoz testre szabott könyvtárakat hozhatunk létre, amelyet egy honlapon vagy egy nativ mobil alkalmazáson keresztül lehet elérni. A felhasználók láthatják azt a könyvespolcot, amelyet feltöltöttünk a könyvtárba. A könyvtárban különböző lehetőségek vannak, mint például keresés a könyvek között vagy a kategorizálás. Hasonlóan a felhő eBookokhoz, itt is lehetőség van a felhasználók kezelésére, illetve a szinkronizálásra. Ez egy fontos szolgáltatás, amennyiben sok könyvvel rendelkezik.