Kotobee Author vagy Kotobee Publisher?
Next Topic 

Kotobee Author és a Kotobee Publisher két olyan szoftver, amelyekkel interaktív eBookokat lehet tervezni és létrehozni.  Van néhány zavar abban, hogy melyik mit tud, mi közöttük a különbség.

 

A Kotobee Publisher az első a Kotobee platform eszközei közül, és önállóan futtatható interaktív eBookokat lehet vele készíteni. A Kotobee Publisher-t kezdő felhasználóknak tervezték, nagyon egyszerűen használható, varázsló-stílusú felülettel. Az eBook központi része egy szabadalmaztatott formátumon alapul, és az alkalmazások önállóan futtathatók weben, számítógépen és mobilon (csak Androidon). A Kotobee Publisherrel készült eBook lapozható formátumú, az elrendezés fix, a teljes oldal nagyítható és kicsinyíthető. A fix elrendezésről részletesen a Az átméreteződő és a fix elrendezés közötti különbség részben olvashat. A Kotobee Publisher eBookok az Adobe Flash technológiáján alapulnak,  míg a natív mobil alkalmazás verziói az Adobe Air-én. A Kotobee Publisher erőssége az, hogy beágyazza a Flash SWF objektumokat az oldalakba. A Kotobee Publisher további fejlesztése leállt.


A Kotobee Author célfelhasználói a kezdőtől a professzionális felhasználókig terjed, és a népszerű EPUB eBook szabványon alapul, amit az IDPF határozott meg. Ez a technológia biztosítja a Kotobee Author számára, hogy bármilyen EPUB eBookot  meg tudjon nyitni, szerkeszteni tudja, majd újra elmenteni úgy, hogy más eBook olvasók és eszközök is meg tudják nyitni. A Kotobee Author interaktív elemeket tud beilleszteni az eBookokba, amelyek meg tudnak jelenni bármely EPUB 3 szabványt támogató eBook olvasóban. Ilyen a  Kotobee Reader is. Az EPUB mellett a Kotobee Author önállóan futtatható eBook alkalmazásokat is képes létrehozni, amelyek weben, számítógépen, mobilon vagy LMS rendszereken futtathatók, a HTML5 technológiát alkalmazva. A Kotobee Author exportálási lehetősége jóval meghaladja a Kotobee Publisherét. A Kotobee Author mind a fix, mind az átrendeződő elrendezést támogatja, ami az exportált eBookokat felhasználóbaráttá teszi még kisebb képernyőkön is. A Kotobee Authort folyamatosan fejlesztik, több és több lehetőséggel bővülve.