A könyvtár kategóriáinak kezelése
Previous Topic  Next Topic 

A kategóriák/műfajok segítenek elrendezni a könyvtárban található könyveket, és a felhasználók/olvasók könnyebben navigálhatnak a könyvtárban. A Kezelés ablak (Tárolt) könyvtárak menüpont alatt válassza ki a könyvtárat a legördülő menüből. A könyvtár kezelésével kapcsolatos feladatokat itt fogja elvégezni.

Kategória hozzárendelése egy könyvhöz


Ha egy kategóriát szeretne hozzárendelni egy könyvhöz, a bal oldali listából válassza ki a Könyvek almenüpontot. A könyvek mellett egy legördülő listát láthat, ahonnan kiválaszthatja a könyvre jellemző kategóriát.Új kategória létrehozása


A bal oldali listából válassza ki a Kategóriák almenüpontot. 

Ezen a képernyőn láthatja a könyvtárban rendelkezésre álló kategóriákat. Új könyvtárak nem tartalmaznak kategóriákat. Adjon meg egy kategórianevet, majd kattintson a Kategória hozzáadása gombra. Az új kategória megjelenik a listában. A következő műveletek végezhetők a kategóriáknál:


Szerkesztés

A kategória neve módosítható

Felhasználók

Azon felhasználók listáját jeleníti meg, akik jogosultak a kategóriához való hozzáféréshez. A gomb megnyomásával az Author átkapcsol a Felhasználók menüpontba.

Kuponkódok

Azon kuponkódok listáját jeleníti meg, amelyek jogosultságot biztosítanak a kategóriához való hozzáféréshez. A gomb megnyomásával az Author átkapcsol a Kuponkódok menüpontba.

Törlés

A gomb megnyomásával kitörli a kategóriát.Alkategóriák


A kategóriákhoz rendlehet alkategóriákat is. Gyakorlatilag ezt a szülő kategória megadásával lehet megtenni. A szülő oszlopban a legördülő menüben válassza ki a szülő kategóriát. Ha nem akarja, hogy alkategória legyen a továbbiakban, válassza a Nincs-et. 

Az alkategóriánál megadható, hogy az alkategória könyvei mindig láthatók legyenek, vagy csak akkor, ha a felhasználó rákattint az alkategóriára, vagy pedig külön listában jelenjenek meg.Kategóriák elrejtése


Mappaként is használhatjuk a kategóriákat, nemcsak műfaji besorolásnak. Ez különösen akkor célszerű, ha különböző fizetési módokat rendelünk a különböző kategóriákhoz (ingyenes, normál, prémium stb.). Ebben az esetben elrejthetjük a kategóriákat a felhasználói felületről a Testreszabás almenü Összetevők résznél a Kategóriák megjelenítése letiltásával.