A felhő eBookok kezelése
Previous Topic  Next Topic 

Miután elkészitett egy felhő eBookot, minden lehetséges szempont alapján beállithatja a Kezelés menüpont alatt a Kotobee Authorban. Válassza ki a Felhő ebookot a bal oldali menüből. Az eddig elkészitett felhő eBookok listáját láthatja. Válassza ki azt, amelyiket be akarja állitani. 

A beállitások módositása

Kattintson a Beállitások almenüpontra. Itt a következőket tudja beállitani:

eBook URL

Ezt az URL-t használhatja majd a felhő eBook hivatkozási oldalának. Ezt az URL-t küldi ki a rendszer a felhasználóknak az aktiváláshoz. Amennyiben offline alkalmazásként tervezi exportálni az eBookot, tanácsos ebbe az URL-be az alkalmazáshoz tartozó linket is beletenni. Ha üresen hagyja ezt a mezőt, semmilyen URL-t sem küld a rendszer az aktiváló e-mailben.

A Tin Can engedélyezése

Egy LRS rendszerhez kapcsolja, hogy jelentéseket küldjön a felhasználók aktivitásáról. Részleteket az Integrálás LMS-hez fejezetben olvashat


A felhő eBookok legfontosabb beállitásai az engedélyekre/jogosultságokra és a felhasználói hozzáférésre vonatkoznak. A jogosultságokat bármikor meg lehet változtatni, hogy a könyv nyilvánosan elérhető legyen-e vagy sem. Nem nyilvános (privát) könyveknél megadhatja, hogy kik férhessenek hozzájuk. Alapesetben a Könyv jogosultság Nyilvános-ra van állitva. Nem nyilvánosra állitva további beállitási lehetőségek vannak:

Belépéskor használható

Kétféleképpen érhetik el a nem nyilvános felhő eBookokat: egy e-mail/jelszó kombinációval vagy kuponkód segitségével. Ön megválaszthatja, hogy melyik módszert akarja használni a felhő eBookjához. A módszertől függően fognak a felhasználónál megjelenni a mezők az alkalmazásban.

A jegyzetek szinkronizálása a háttéralkalmazással

Ha bejelöli, a felhasználók megjegyzéseit, könyvjelzőit, kiemeléseit a szerver tárolja. Amint a felhasználó bejelentkezik, az összes jegyzetelést letölti a szerverről. Ha kikapcsolja ezt az opciót, a jegyzetelést csak az adott eszköz fogja tárolni, szinkronizálás nélkül.

Önregisztráció

A felhasználók maguk iratkozhatnak fel, hogy hozzáférjenek a felhő eBookhoz.

Rendszergazda jóváhagyása szükséges

Ez a lehetőség csak akkor látszik, ha az Önregisztráció be van jelölve. A rendszergazda részére egy e-mailt küld a rendszer, hogy a felhasználó feliratkozását jóváhagyja.

Eszközvédelem

Korlátozhatja azon eszközök számát, amelyekkel egy felhasználó hozzáférhet az eBookhoz. A regisztrált eszközöket kitörölheti a listából, így újra kezdi számolni az eszközöket.


Felhasználók hozzáadása


Kattintson a Felhasználók fülre a Tulajdonságok fül mellett. Ha az eBook nyilvános, először nem nyilvánosra kell állítani, hogy csak bizonyos felhasználók férjenek hozzá. További felhasználókat adhat hozzá a felhasználó kezelő ablakban az e-mail címük megadásával, majd a + Felhasználó hozzáadása gombbal. A felhasználókat a rendszergazda aktiválhatja, vagy egy aktiváló linket tartalmazó levél kiküldésével a felhasználó maga aktiválhatja a fiókját. (Ezzel leellenőrizhető az e-mail hitelessége is.) Csoportosan is hozzárendelhetők a felhasználók. Kattintson a Műveletek gombra, és válassza ki az Importálás XLS-ből menüpontot. Ha külső rendszerrel akarja összekapcsolni, ezt megteheti egy API-n keresztül, amivel hozzáadhat, módosíthat vagy törölhet felhasználókat egy URL kérelmmel.