Előnézet és tesztelés
Previous Topic  Next Topic 

Mielőtt közreadja az eBookot, valószínűleg kiváncsi, hogyan néz ki az elkészült mű. A Kotobee Author egy teljes interaktivitású előnézetet biztosít a programon belül, nem szükséges külső megjelenítő. Az előnézetben megtekintheti az eBookot mint egy alkalmazás (beépített e-olvasóval). Más szóval megtekintheti, hogy különböző platformokon hogyan fog kinézni az elkészült eBook: webes alkalmazásként, számítógépes futtatható alkalamzásként, mobil alkalmazásként vagy SCORM csomagként. Ha csak egy EPUB vagy bármely más szabványos fájlba exportálja a kiadványt, a megjelenés attól fog függeni, milyen szoftverrel nyitja meg a fájlt az olvasó. Ha a Kotobee Readert használja, akkor ugyanazt fogja az olvasó is látni, mint Ön itt az előnézetben.

Az egyes fejezeteket külön-külön is megtekintheti a szerkesztés közben a Fejezet előnézete gombbal a szerkesztőablak jobb alsó sarkában.Előnézet megtekintése egy adott platformon vagy eszközön


Kattintson a Testreszabás fülre a fejlécen a testreszabás ablak megnyitásához. A nagy előnézeti keretben láthatja az eBook pontos, de interaktív másolatát. Kattintson a Platform legördülő menüjére a felső részen. Ez a lehetséges eszközök listáját mutatja, amelyeken megtekintheti az eBookot működés közben. Válassza ki valamelyiket. Vannak olyan eszközk, amelyeket elforgathat, így más lesz a tájolása. Alaphelyzetben az alkalmazás teljes nézetben látható (kitöltve a teljes konténert).


A mobileszközök esetében webes alkalmazásként láthatja vagy natív alkalmazásként. Szükség szerint a könyvet újra betöltheti Az eBook újraindítása gombbal.A Mód opcióval emulálhatja az alkalmazást úgy, mintha az egy webes alkalmazás lenne vagy egy natív mobil alkalmazás. Bár mindkét megoldás hasonló eredményre vezet, néhány különbségre felhívjuk a figyelmét. A Mobil alkalmazás esetén kevesebb gombot fog látni, és nincs görgetősáv. A navigáláshoz vagy a görgetéshez az egeret kell "vonszolni", hogy emulálja az érintést. Jobbra balra vonszolással pöccintést tud emulálni. Szöveg kijelölésekor mást jelenít meg a két mód: