Kuponkód kezelése
Previous Topic  Next Topic 

A kuponkódok a felhasználói fiók alternatívája a könyvtárban. Ha el akarja kerülni a felhasználók e-mailjeinek, értesítések, jelszó visszaállítási linkek kuszaságát, a kuponkód a megoldás. Ahelyett, hogy a felhasználó egy e-mail és egy jelszóval lépne be, egyetlen kóddal teszi ezt meg. Hasonlóan a felhasználói belépéshez, a kuponkód is csak akkor aktivizálódik, amikor a könyvtárat Nem nyilvános-ra (privátra) állítja. A nyilvános könyvtáraknak az a lényege, hogy bárki hozzáférhessen a bennük található könyvekhez.

 

Kezelés ablak (Tárolt) könyvtárak menüpont alatt válassza ki a könyvtárat a legördülő menüből. A könyvtár kezelésével kapcsolatos feladatokat itt fogja elvégezni. 


Válassza ki a Kuponkód almenüt. A rendszerben található kuponkódok listáját láthatja itt.
Könyvtárengedélyek


A könyvtárengedély beállítástól függően a felhasználók láthatják vagy nem láthatják a számukra nem engedélyezett könyveket. (Természetesen nem olvashatnak bele, csak szerepel a listájukban.) Érdemes előbb áttekinteni A könyvtár beállításai részt, mielőtt ezt folytatná...


Engedélytípusok


A könyvtáraknál háromféle engedélytípus közül választhat, amit a felhasználó részére adhat. Az első a globális hozzáférés a könyvtárhoz. Ez engedélyezi a felhasználó részére, hogy hozzáférjen a könyvtár összes jelenlegi és később feltöltött könyvéhez. A következő típus a kategóriaengedélyek. Ebben az esetben a felhasználó hozzáférhet a számára engedélyezett kategória/műfaj összes könyvéhez. Ezt arra is használhatja, hogy "ingyenes", "normál" és "prémium" kategóriákat hoz létre, majd a felhasználó előfizetésének megfelelően kap hozzáférést az adott kategóriához. A kategórianeveket akár el is rejthetjük a Beállítások almenüben. Az utolsó típus a könyvengedélyek, amely esetében bizonyos könyvhöz kap hozzáférést a felhasználó.Kuponkódok létrehozása


Amikor egy kuponkódot hozunk létre, különösen fontos, hogy vigyázzunk, milyen engedélyt kap. Két módon szabályozhatjuk az engedélytípust. 

Az első mód, hogy egy adott entitás (könyv vagy kategória) hatókörén belül hozunk létre kuponkódot. Kissé részletesebben: globális hozzáféréshez a Kuponkódok almenüben hozzunk létre kuponkódokat. Kategória hozzáféréshez a Kategória almenüben a kívánt kategóriánál található Kuponkódok gomb segítségével hozzunk létre kuponkódokat, míg adott könyvhöz való hozzáférést Könyvek almenüben, az adott könyvnél található Kuponkódok gomb segítségével tegyük meg. Mindhárom esetben a Kuponkódok almenü jelenik meg, de a megadott hatáskörrel.  Fent, az almenü címénél láthatjuk, hogy Regisztrált kuponkódok felirat jelenik meg vagy a kategória neve vagy a könyv neve. 


A másik mód, hogy egy kuponkód létrehozása után az adott kuponkódnál található Engedélyek gombra kattintva adjuk meg a hatókört (lásd lejjebb).

Az adott engedélytípushoz úgy hozhatunk létre kuponkódot, hogy a Kód létrehozása gombra kattintunk. (A globális hozzáférés esetén a gomb Globális kód létrehozása lesz.) Egy új véletlenszerű kód kerül a listába. A kód használója nem fér hozzá az entitáshoz (könyvtárhoz vagy könyvhöz), amíg nem aktiváljuk. A kód mellett további opciók közül választhatunk:

Aktiválás/Inaktiválás

A kódot azonnal aktiválja/inaktiválja.

Eszközök

Megjeleníti az eszközök listáját, amelyeknek hozzáférésük van az eBookhoz (lásd később)

Engedélyek

A felhasználó engedélyének megadása könyvekhez, kategóriákhoz vagy a teljes könyvtárhoz.

Megjelölés használtnak/"Nem használtnak"

Megjelöli a kódot, mintha már használták volna. Ennek nincs semmilyen hatása, csak a kód sorát zöldre változtatja. Arra jó, hogy figyelhessük, melyik használt és melyik nem.

Hasonlók létrehozása

Többszörözi a véletlenszerű kódot, megtartva az engedélyek beállításait. Megadhatjuk a létrehozandó kódok számát.

Törlés

A felhasználó törlése. Ez a gomb csak a Minden felhasználó lista esetén jelenik meg.

Hozzáférés megszüntetése

Eltávolítja a jelenlegi hozzáférési hatókört. Ez a gomb csak a Globális kódok vagy a Hozzáféréssel rendelkező kódok listában jelenik meg


 

Kód engedélyek szerkesztése


Kattintson a kód Engedélyek gombjára, így megtekintheti a jelenlegi engedélyeit, illetve hozzáadhat vagy eltávolíthat engedélyeket. A különböző engedélytípusoknak más-más színük van. Egy engedélyt a mögötte található piros - gomb megnyomásával törölhet. A teljes könyvtárhoz való hozzáféréshez kattintson a Globális hozzáférés hozzáadása a könyvtárhoz gombra. Egy bizonyos könyvhöz vagy kategóriához való hozzáférés megadásához írja be az adott mezőbe a könyv címének illetve a kategória nevének első néhány betűjét, majd válassza ki a megjelenő listából a megfelelőt.
Kódengedélyek hozzáadása


A kódengedélyek létrehozásának egy másik módja, hogy az adott engedélytípusnál (pl. egy könyvnél vagy kategóriánál a Kuponkódok gombra kattintunk), majd a Kód létrehozása legördülő menüben a Kód engedélyek hozzáadását választjuk. A megjelenő párbeszédablakban egy meglévő kuponkódhoz hozzárendelhetjük az adott engedélytípust. A szövegmezőben kezdjük el begépelni a kód néhány karakterét, és az Author automatikusan kiegészíti a megtalált kódok listájával, amiből kiválaszthatjuk a megfelelőt. Ezután kattintsunk az OK gombra.

 

Eszközvédelem (DRM)


Nem nyilvános könyvtárak esetén korlátozhatja a Kotobee Eszköz DRM segítségével, hogy hány eszközzel férjenek hozzá a felhasználók a könyvtárhoz, amit a könyvtár Beállítások almenüjében állíthat be. Amikor rákattint az egyik felhasználó Eszközök gombjára, láthatja, hogy milyen eszközökkel csatlakozott a könyvtárhoz. Ha a felhasználó jelzi, hogy lecserélte az eszközét, egyszerűen rá kell kattintania Az eszközök törlése a listából gombra, így alaphelyzetbe állítja számára a listát.