Beállítás és telepítés
Previous Topic  Next Topic 


Saját interaktív eBookot készíteni most már igen egyszerű, köszönhetően a Kotobee Authornak, amelyik felhasználóbarát felülettel rendelkezik. Néhány egyszerű lépéssel Ön is hamarosan képes lesz létrehozni, testreszabni és közreadni az első eBookját. Ez a felhasználói kézikönyv segítséget nyújt mindenben, amire szüksége lehet. Bemutat példákat és különböző eseteket a felhasználókkal, tisztázza a szakkifejezéseket, amelyeket különben nehéz lenne megérteni. Ha esetleg nem találja, amit keres, kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal, ahol készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdésben. Ezt a kézikönyvet folyamatosan frissítjük a felhasználók visszajelzései alapján.Beállítás


A Kotobee Authornak 32-bites vagy 64 bites Windows, illetve Mac OS verziója van. Mint minden egyéb windowsos szoftverhez, a Kotobee Authorhoz is rendszergazdai jogusultság szükséges a telepítéshez, viszont a futtatásához már nem. Néhány adat, mint például a regisztrációs kód az alkalmazás átmeneti könyvtárában kerül tárolásra. Ezzel elkerülhető az a kényelmetlenség, hogy bizonyos adatokat újra és újra meg kelljen adni minden egyes indításkor. Ez egy kétélű fegyver. Amennyiben nem saját számítógépet használ, erősen ajánlott a szoftver bezására előtt kijelentkezni minden egyes alkalommal. Ez törli a regisztrációs kódot az ideiglenes mappából, így elkerülhető, hogy más belépjen a fiókjába.Telepítés Windowsra

 

A telepítő szoftvert a Kotobee magyarországi disztribútorának, a FaduwArt Bt. honlapjáról töltheti le. Válassza ki a megfelelő platformot. A letöltés után futtassa a telepítőt. Ha nem rendszergazda fiókot használ, rendszergazdai jogosultságot fog kérni a telepítő a folytatáshoz. Ez minden szoftverrel előfordul. A jogosultság megadása után válassza ki  a kívánt nyelvet a telepítéshez.A kiválasztott nyelv lesz az alapbeállított a Kotobee Authorban is, amit később akár meg is változtathatunk a Beállítások menüben.

A telepítő következő képernyője a Kotobee Author verzióját mutatja. Kattintson a Következő gombra.A következő képernyőn a telepítési útvonalat mutatja. Ha nincs különösebb indoka, hagyja meg az alapbeállítást. Kattintson a Következő gombra.
A következő képernyő a Start menü beállításait mutatja. Ez az a menü, amelyik akkor jelenik meg, amikor rákattint a Windows Start gombjára. A Start Menü mappája lesz az a név, ami a Kotobee Authorra vonatkozik az alkalmazások listájában a menüben. Ha nincs különösebb indoka az átnevezésére, hagyja meg a Kotobee Authort.

A telepítés utolsó lépésénél megadhatjuk, hogy létrehozzon-e egy ikont az asztalon a szoftver indításához. Ha elhelyezi az ikont, azt bármikor könnyen el is távolíthatja.Az utolsó képernyő a telepítés beállításait mutatja. Kattintson a Telepítés gombra, ha mindent rendben talál. Ha nem, kattintson a Vissza gombra, és módosítsa a beállításokat. A telepítés után a szoftvert a start menüben fogja megtalálni, illetve ha bejelölte, akkor az asztalon is.

Mac OS telepítés


A Mac OS telepítésnél a letöltött fájl egy alkalmazáscsomag, amit egyszerűen az Alkalmazások (Applications) mappára kell húzni.