A Fájl menü
Previous Topic  Next Topic 

A Kotobee Author indításakor a kezőképernyő jelenik meg, ahol kiválaszthatjuk, hogyan szeretnénk kezdeni.

Lehetőség van egy új, fix vagy átrendeződő eBookot létrehozni, megnyitni egy létező KPUB2 vagy EPUB fájlt, vagy importálni egy PDF vagy HTML fájlt. A képernyő jobb oldalán az utoljára megnyitott fájlokat találjuk. A kezdőképernyőn kívül a Fájl menüt is használhatjuk kiindulópontként.


Egy eBook készítésének indulásánál különböző lehetőségek közül választhatunk.


  1. Kiindulhatunk egy meglévő PDF, Word vagy HTML fájlból. Kattintson a Fájl > Importálás menüpontra és válasszuk ki a megfelelő formátumot.
  2. Egy már meglévő projektfájl megnyitásához a Fájl > Megnyitás menüpontot használjuk. A Kotobee Author projektfájljainak KPUB2 a kiterjesztésük. Ezek az EPUB formátumon alapulnak, így bármilyen EPUB fájlt is megnyithatunk a Kotobee Authorral. Válassza ki a megfelelő fájlt, és kattintson a Megnyitás gombra.
  3. Ha egy üres eBookból szeretne kiindulni, kattintson a Fájl > Új menüpontra, és hozzákezdhet megírni a könyvét a fehér szövegdobozban.


Hogy ne vesszen el az addigi munkája, ajánlatos rendszeresen elmentenie a fájlt, vagy használhatja a Mentés másként menüpontot, amennyiben egy új néven szeretné elmenteni.

A Kotobee Author időszakosan másolatokat készít a fájlokról egy átmeneti könyvtárban arra az esetre, ha a szoftver váratlanul bezárul (pl. áramszünet vagy a számítógép összeomlása miatt). A Kotobee Author következő futtatásakor egy párbeszédablakban választhatja, hogy vissza  akarja-e állítani a korábban bezárult fájlt vagy sem.