E-mail címek gyűjtéseAz Atomic Mail Sender integrálva van az e-mail cím gyűjtő Atomic szoftverekkel. A címzettek listája ablakban van egy gomb, amivel különböző forrásokból lehet e-mail címeket gyűjteni: weboldalakról vagy keresőmotorokból, helyi fájlokból, hírcsoportokból és a whois adatbázisból.


Az e-mail címek gyűjtése nem része az Atomic Mail Sender-nek, további szoftver(ek) szükségesek hozzá! Ha nincsenek telepítve, az Atomic Mail Sender felajánlja a letöltésüket. Ha komplett e-mail marketing szoftverre van szüksége, az Atomic Email Studio-t ajánljuk figyelmébe, aminek a részeit alább olvashatja:


Forrás

Leírás

e-mail cím gyűjtő az internetről modul (Email Hunter)


Megadott honlapokról, vagy adott kulcsszó alapján (keresőprogram által) megtalált honlapokról gyűjti össze az e-mail címeket. Jól lehet alkalmazni, ha nem ismer elegendő olyan honlapot, ami érdekes lehet az Ön számára, de tudja azokat a kulcsszavakat, ami alapján a program megtalálhatja a megfelelő e-mail címet. Többcsatornás techológiát alkalmaz, hogy minél gyorsabban tudja a feladatot végrehajtani, és optimálisan használja ki az internetkapcsolatot. (Tulajdonságai megegyeznek az Atomic Email Hunter programéval.)

e-mail gyűjtő a levelezőlistákból modul (Newsgroup Explorer)


E-mail címeket és felhasználói neveket gyűjt ki megadott hírcsoportokból. A hírcsoportok jelszóvédettek vagy rejtettek is lehetnek.

e-mail gyűjtő a whois adatbázisból modul (Whois Explorer)


Kontakt információkat gyűjt domén adminisztrátorokról és honlap tulajdonosokról, valamint honlap lejárati dátumokról. Ehhez meg kell adni a domén neveket, amelyekről információt akar megtudni. Ezek az információk nyilvánosak, de nehéz, sok időt igénylő egyesével összegyűjteni. Próbálja ki például a http://whois.domaintools.com oldalon például a www.msn.com doménnevet.

e-mail cím gyűjtő helyi fájlokból modul (Email Logger)


Valószínűleg a számítógépén többezer e-mail cím található, amit már régóta keres. Ezek lehetnek program fájlokban, az internetes böngésző háttérfájljaiban, az Outlook vagy más levelező mappáiban, de akár az ideiglenes internetes fájlokban is találhat több ezret, amit felhasználhat az e-mail marketing kampányához!

e-mail gyűjtő a meglátogatott weboldalakról modul (Web Spider)

Ez egy webböngésző bedolgozó, amelyik megadott (meglátogatott) weboldalakról gyűjti össze a kontakt információkat: e-mail címeket, telefon- és fax számokat, ICQ, Yahoo Messenger, AOL Instant Messenger és MSN Messenger azonosítókat az URL-lel és a gyűjtés idejével együtt. Ezek az információk lehetnek akár kódoltak is vagy jelszóval védettek! MS Ineternet Explorer, FireFox és Opera böngészőkkel tud együtt dolgozni. Többféle szűrőt is be lehet állítani: milyen információkat gyűjtsön és mikor.

Keresés az Outlook névjegyek között

(Ez a funkció az Atomic Mail Sender része)

További modulok az Atomic Email Studio-ban

  • levelezőlista szerkesztő modul (Listmanager)

Több levelezőlistát készíthet, több darabra vághatja vagy több listát egyesíthet. Kiszűrheti az érvénytelen és többször szereplő címeket vagy az ingyenes címeket (Hotmail, Yahoo stb.), "kitakarítja" a nem megfelelő címeket (null@, remove@, leiratkozas@, hirlevel@, newsletter@, mailer-daemon@ stb.). Kezelni tudja a több adatot tartalmazó listákat (info@faduwart.hu Renner Péter, 48, Faduwart Bt., bill.gates@microsoft.com, Bill Gates, 52, Microsoft Corp. stb.). Több szűrési feladat is végrehajtható olyan adatokon, ami nem csak e-mail címet tartalmaz ("John Smith" esetén a nevet is eltárolja, ha az e-mail cím helyesnek bizonyul.) E-mail címek javítása (félregépelt címeket megpróbálja kijavítani, és megvizsgálja, hogy a javított cím érvényes-e).

e-mail cím ellenőrző modul (Verifier)

Az összegyűjtött e-mail címeket leellenőrzi, hogy valódiak-e, működnek-e, hogy ne küldjön felesleges leveleket a program. Három ellenőrzési mód közül lehet választani: szintaktikai ellenőrzés (pl. anna#htomail.com, janos@&$aol.com címek kiszűrése), domén létezésének ellenőrzése (kata@asdkr34.com, webmester@233.sdc.ds.hu kiszűrése), SMTP levelezőfiók létezésének ellenőrzése (a program megpróbál kapcsolatot teremteni a levelező szerverrel, és leellenőrzi, hogy létezik-e a megadott fiók). Ha az ellenőrzést ebben a sorrendben hajtjuk végre, jelentős időt tudunk megtakarítani, mivel az eleve helytelen e-mail címek esetén nem kell megpróbálni kapcsolatot teremteni az amúgysem létező levelező szerverrel.

hírlevél feliratkozás/leiratkozás kezelő modul (Subscription Manager)

Automatikusan kezeli a hírlevél címzettjeinek igényét, legyen az feliratkozás vagy leiratkozás. A levelezőlisták száma korlátlan. Mindegyik levelezőlista külön szabállyal rendelkezhet, hogy hogyan történjen a feliratkozás/leiratkozás. A feliratkozást lehet aktiválni egy arra utaló kéréssel, vagy egy megerősítő levéllel. (Magánszemélyek számára nem lehet e-mailt küldeni, hogy a levelezőlistára iratkozzon fel, ez kéretlen levélnek/SPAM-nek minősül, csak a honlapon keresztül, saját akaratából való feliratkozás megengedett. Cégek nyilvánosan is ismert e-mail címére lehet hírlevelet küldeni, de biztosítani kell számukra a leiratkozás lehetőségét.) A hírlevélre feliratkozást/leiratkozást kezelni lehet a bejövő e-mailen keresztül (POP3, IMAP), weboldalon keresztül (form), helyi fájlon keresztül (ha a számítógép dedikált szerverként működik), manuálisan (pl. sms-en keresztül kérik a feliratkozást, és kézzel visszük be az adatokat). Ez kiválóan alkalmas a hírlevélre való feliratkozás/leiratozás automatizálására, ami jelentősen megkönnyítheti a munkát, ha több száz kérelmet kell hetente elvégezni.Weboldalakról tud e-maileket gyűjteni a népszerű keresőmotorok segítségével

  • tömeges e-mail (hírlevél) küldő szoftver, beépített nyomkövető rendszerrel

ez maga az Atomic Mail Sender program