Új HTML üzenet készítése sablon segítségével


Ha kiválasztja a Fájl > Új üzenet sablonból menüpontot, akkor a meglévő sablonokból válogathat. Válassza ki az Önnek megfelelőt, majd kattintson az OK  gombra. A sablon tovább szerkeszthető, és elmenthető akár sablonként (Fájl > Mentés új sablonként), akár levélüzenetként (Fájl > Mentés).Megjegyzés: Ha egy üres lappal szeretné kezdeni a levél megírását, válassza a Fájl > Új üzenet menüpontot.


A sablonok


Új sablon készítése: készítse el a saját sablonját, majd válassza ki a Fájl > Mentés új sablonként menüpontot. Az elmentett sablon meg fog jelenni  a sablonok listájában.


Sablonok letöltése: Az Atomic Mail Sender-ben angol nyelvű sablonok vannak. A FaduwArt honlapjáról letöltheti a magyar változatukat, ha a További sablonok linkra kattint a Sablonok ablakban, de az interneten számos ingyenes és fizetős sablont találhat. Pl. az Atompark sablongyűjteménye itt megtekinthető.


Technikai információk: a sablonok, hasonlóan az üzenetekhez, eredetileg HTML fájlok, csak a kiterjesztésük *.amst. Tehát bármilyen html kiterjesztésű fájlt sablonná alakíthatunk. A sablonokat alapbeállításban az Atomic Mail Sender a következő mappában tárolja: "\Documents and Settings\<Felhasználónév>\Application Data\AtomPark\Email Marketing\HTML Email Templates". Ne felejtse el, hogy általában a html sablonfájlhoz tartoznak képfájlok is!


Kapcsolódó témák: