Címlista kezelése


A címlisták megtekintéséhez nyomja meg az F5 billentyűt, vagy kattintson az ikonsoron lévő megfelelő gombra. Ez megnyit egy ablakot, aminek segítségével betölthetünk egy levelezőlistát.
Az Atomic Mail Sender többféle lehetőséget kínál a levelezőlista előállítására:


Néhány alapvető levelezőlista kezelési lehetőség szintén rendelkezésre áll.


Levelezőlista importálása fájlból vagy adatbázisból


Kattintson a megfelelő ikonra az eszközsoron , és válassza ki a megfelelő fájlt, ami a listát tartalmazza. Az Atomic Mail Sender az alábbi fájltípusokat támogatja:


A fájl kiválasztása után az Atomic Mail Sender azonnal betölti az e-mail címeket és a többi adatot, amit a fájl tartalmaz. (Terjedelmes fájlok esetén több időt vehet igénybe a betöltés). Adatbázisfájlok (Access és DBF) esetén kiválaszthatjuk, mely mezőket szeretnénk importálni.

E-mail cím importálása Outlook-ból


Ez igen egyszerű... Csak ki kell választani a Címek gyűjtése ikont, majd a legördülő listából az Outlook névjegyalbumot, és az Atomic Mail Sender máris kigyűjti az összes címet a névjegyalbumból.


E-mail cím lista beillesztése a vágólapról


Nyomja meg a CTRL-V billentyűkombinációt, vagy kattintson a megfelelő ikonra az eszközsoron, és a vágólapra másolt e-mail címeket beilleszti a címlistába.

E-mail címek gyűjtése


Az Atomic Mail Sender egy csoportos e-mail küldő szoftver, és nem egy e-mail gyűjtő, de integráltunk bele e-mail gyűjtő lehetőséget is, így az Atomic Mail Senderből közvetlenül kapcsolódhatunk a többi Atompark szoftverhez, amelyek a gyűjtést végzik a webről, a helyi számítógépről, hírcsoportokból, illetve a Whois adatbázisokból. Válassza ki a megfelelő e-mailgyűjtőt, és a kigyűjtött e-maileket az Atomic Mail Sender automatikusan importálni fogja. Ha nincs telepítve az e-mail gyűjtő, a program felajánlja a telepítését.Címlista készítése manuálisan


Kattintson az INS, illetve a DEL gombokra, hogy e-mail címet adjon hozzá a listához, illetve töröljön a listából, de használhatjuk ehhez az eszközsoron lévő ikonokat is: és .


Levelezőlista kezelő


Néhány alapvető levelezőlista kezelési feladatot az Atomic Mail Sender is ismer:


Többszörös e-mail címek törlése: kattintson a Duplák gombra az eszközsoron. Ezzel eltávolítja a többszörös e-mail cím előfordulásokat.


Lista rendezése: a listát valamelyik mező alapján sorba rendezni a megfelelő oszlop fejlécre kattintva tudja megtenni.


Adatmező szerkesztése: ha rákattint az egér jobb gombjával az e-mail címek listájára, egy helyi menü jelenik meg, ahol újabb oszlopot adhat hozzá, vagy a meglévőket szerkesztheti.


Keresés: A keresés ikonra kattintva megjelenik a keresőablak, aminek segítségével bármilyen adatot megkereshet. További információt a keresésről itt találhat.


Lista mentése: a címzettek listáját elmentheti egy fájlba. Ehhez kattintson a mentés ikonra.