Levél küldése


Nyomja le az F9 billentyűt vagy a gombot az eszközsoron, hogy megnyíljon a levélküldés figyelése ablak. Ha a címlista még nincs betöltve, akkor erre egy figyelmeztetés fog megjelenni.


Itt a kezdéshez csak meg kell nyomni a Start gombot. Miután elindítottuk az e-mailek küldését, azt a Mégsem gombbal lehet leállítani, illetve a Szünet gombbal ideiglenesen megszakítani.E-mail küldési problémák


Néha az Atomic Mail Sender-t nem lehet automatikusan konfigurálni, és az e-mailek nem kerülnek postázásra. Ebben az esetben nekünk kell ebben segíteni. A tipikus hibák listája:

  1. Tűzfal, kéretlen levél és vírusirtó programok

Ezek a szoftverek meg tudják akadályozni, hogy az Atomic Mail Sender összekapcsolódjon az internettel. Ehhez egy új szabályt kell létrehoznia az Atomic Mail Sender számára (meg kell nyitni számára az SMTP és a DNS portokat).


  1. Rossz vagy hamis Feladó cím

Ha érvénytelen e-mail címet ad meg, vagy semmilyet a  Az üzenet tulajdonságai ablakban, néhány szerver elutasítja az e-mailt.


  1. Letiltott SMTP port (port #25)

Néhány internetszolgáltató a sajátján kívül megtiltja a közvetlen hozzáférést a levelezőszerverekhez, így csak annak levelezőszerverén keresztül lehet a leveleket elküldeni. Az Atomic Mail Sender-rel ki lehet kerülni egy socks/proxy szerver segítségével (lásd Általános beállítások részt) vagy lehet az összes levelet az internetszolgáltató SMTP szerverén keresztül küldeni (szintén az CÁltalános beállítások résznél talál róla információt).


  1. Az e-mail üzenet postázva lett, de nem érkezett meg

Itt olvashat róla, hogy miért.


  1. A leveleket az Atomic Mail Sender nem küldte el

Itt olvashat róla, hogy miért.


E-mail postázás jelentés


Az Atomic Mail Sender különböző jelentés típusokat készít az üzenetek státusáról:

Egy bizonyos e-mailről szóló jelentést úgy lehet megtekinteni, hogy rákattintunk kétszer az e-mail címre, ami megnyitja a jelentést egy ablakban.Kattintson a Jelentések... gombra a Levélküldés figyelése ablakban, ekkor megjelenik egy párbeszédpanel, ahol kiválaszthatja a szükséges jelentéseket a postázási státusnak megfelelően. Ezeket a jelentéseket elmentheti egy fájlba.

Sikeresen kézbesített, várakozó (küldés alatt lévő) és meghiúsult státusú levelekről kaphat információt, valamint arról, hogy a meghiúsult postázás milyen SMTP kapcsolattal rendelkezett.Az Atomic Mail Sender megőrzi a jelentéseket a sikeresen elküldött hírlevelekről. Ezeket az Eszközök / Jelentések megtekintése... menüpont alatt tudjuk megnyitni.


Az Atomic Mail Sender-rel nyomon követhető, hogy melyik  levelet nyitották meg, illetve hogy melyikben kattintottak egy linkre. Ez egy önálló szolgáltatás, amiről részletesebben itt olvashat.