FaduwArt fejléc
Főoldal   |   Termékek   |   Szolgáltatások   |   Magunkról   |   Kapcsolat   |     Árlista
e-mail hunter logó

Atomic Whois Extractor: adatok gyűjtője a doméntulajdonosokról


E-mail cím gyűjtés a Whois adatbázisból

Az Atomic Whois Explorer segít a domén tulajdonosának az e-mail címét és egyéb adatait kigyűjteni a WHOIS adatbázisból.

A WHOIS egy speciális protokol, amelyik a domén tulajdonosról kér le információkat. Az információ tartalmazza az egyén vagy a vállalat nevét és e-mail címét, aki regisztrálta a domént, valamint annak a személynek az elérhetőségét (név és cím), aki a technikai feladatokért felelős.

Több ingyenes WHOIS szolgáltatás van, amelyek ezeket az információkat megadják, de ha több tucat doménről kell ezeket az adatokat megtudni, az sok időt vesz igénybe. És még több időbe telik, ha többszáz domén van a listánkon.

Az Atomic Email Extractor-t erre a feladatra fejlesztették ki. A megoldás egyszerű: futtassa a programot, töltse be a szükséges doménnevek listáját, majd nyomja meg a START gombot. Az Atomic Whois Explorer megtalálja a megfelelő Whois szervereket, majd kigyűjti azokról a kívánt adatokat.

A program több szálon fut, így egy perc alatt több, mint száz doménről tud információt összegyűjteni. Biztonsági okokból használhat proxy szervereket is.

A jelenlegi verzió a következő adatokat tudja kinyerni: doménnév rendszergazda vagy tulajdonos e-mail címe és a honlap lejáratának dátumát. 

Mint a többi Atomic szoftver, az Atomic CD Email Extractor is teljesen integrált a többi Atomic alkalmazással. Különösen összeillik azokkal, amelyek leellenőrzik az e-mailek valódiságát, vagy tömegesen lehet velük e-maileket küldeni. Csak rá kell kattintani a megfelelő gombra az alkalmazásban, és máris letöltésre és telepítésre kerülnek! De a kigyűjtött e-mail címeket el is lehet menteni akár egyszerű szöveges fájlként, vagy valamelyik MS Office alkalmazásba, vagy ki lehet másolni a vágólapra.

Az összegyűjtött e-mail címekre az Atomic Mail Senderrel körlevelet küldhetünk, de célszerű az Atomic Email Studio-t használni, ami fel van vértezve az e-mail marketinghez szükséges számos eszközzel:

Spam? Adathalászat?

Mielőtt hozzákezd a kampányhoz, jó, ha tisztában van a kéretlen levelekről szóló törvénnyel. A Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapján találhat erről bővebb információt. Két fontos mondatot kiemelünk:

  1. Az elektronikus hirdetésekre vonatkozó magyar jogi szabályozás szerint [2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.) és 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.)] csak annak küldhető elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz (pl.: SMS, MMS, fax) útján elektronikus hirdetés, aki ehhez előzetesen, egyértelműen és kifejezetten hozzájárult. A törvény 2008. szeptember 1. követően hatályos módosítása alapján ez a kritérium a természetes személyek esetében alkalmazandó.
  2. Továbbra sem terjed ki a büntethetőség a személyes adatnak nem minősülő adatok (például valamely cég elektronikus levélcíme) - akár az érdekelt beleegyezése nélküli - eladására, árusítására, címlistába felvételére, vagy például cégek számára történő kéretlen levélküldésre akkor sem, ha az haszonszerzési szándékkal történik.

Mi az a Whois adatbázis?

A WHOIS egy tárolóhely az internetes domének regisztrációjával kapcsolatos adatokról, amelyek a következők: a természetes személy vagy vállalat neve és e-mail címe, amelyik regisztrálta a domént, a technikai feladatokért felelős személy elérhetősége. Például ha a www.msn.com honlapról akarjuk megtudni az adatokat a whois.networksolution.com segítségével, akkor a következő eredményt kapjuk:

Domain name: MSN.COM
Administrative Contact:
Administrator, Domain domains@microsoft.com
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
US
+1.4258828080
Technical Contact:
Hostmaster, MSN msnhst@microsoft.com
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052
US
+1.4258828080
Registration Service Provider:
DBMS VeriSign, dbms-support@verisign.com
800-579-2848 x4
Please contact DBMS VeriSign for domain updates, DNS/Nameserver
changes, and general domain support questions.
Registrar of Record: TUCOWS, INC.
Record last updated on 28-Jan-2005.
Record expires on 04-Jun-2014.
Record created on 10-Nov-1994.
Domain servers in listed order:
NS1.MSFT.NET 207.46.245.230
NS3.MSFT.NET 213.199.144.151
NS5.MSFT.NET 207.46.138.20
NS2.MSFT.NET 64.4.25.30
NS4.MSFT.NET 207.46.66.75

Vannak olyan domének, amelyek elrejtik ezeket az adatokat egy titkosítást biztosító szolgáltató mögé.

Rendszerkövetelmények

Windows 2000, XP vagy Vista. 5 MB hely a merevlemezen, internetes kapcsolat

Oldal tetejére Fontos tudnivalók Mail Sender Atomic Email StudioOnline súgó Rendszer-követelmény Letöltések Árlista Főmenü: Főoldal Termékek

FaduwArt Bt. | 1281 Budapest, Pf. 53. | Tel.: +36-1-4916863 | Fax: +36-1-4916864 | e-mail: info@faduwart.hu