FaduwArt fejléc
Főoldal   |   Termékek   |   Szolgáltatások   |   Magunkról   |   Kapcsolat   |     Webáruház
NeoBook logó

Alkalmazásfejlesztés gyorsan, egyszerűen, professzionálisan!


Az 5-ös verzió már magyarul is tud! 

A NeoBookkal professzionális minőségű, önállóan futtatható, elektronikus interaktív multimédiás kiadványt, alkalmazást (exe) készíthetünk néhány egyszerű lépésben, programozási ismeretek nélkül (is) mint például:

A letöltések oldalon és a fejlesztő angol nyelvű honlapján is sok olyan kiadványt találhatunk, ami a NeoBookkal készült. 

A kiadvány tartalmazhat formázott (rtf) szöveges fájlt, képet, hangot, zenét, Flash vagy GIF animációt, interaktív szabályozót, böngészőt, hipertextes kapcsolókat és más grafikus elemeket is. 

munkaasztalNagy kép a munkaasztalról
A NeoBook munkaasztala.

A NeoBook munkaasztala.
Felül található a szokásos menü és ikonsor valamint a navigációs gombok. Alul találhatók az egyes oldalakhoz tartozó fülek. Ezen a képen a jobb oldalon helyezkedik el a fájlválasztó, az infó paletta, az eszközpaletta és az objektumlistát mutató ablak, valamint a stíluspaletta, amelyeket bárhol elhelyezhetünk a képernyőn.

Az elkészült kiadvány éppen úgy fog kinézni, mint bármilyen más Windows-os program, amit terjeszthetünk floppy lemezen, CD-n, DVD-n, hálózaton, modemen vagy interneten keresztül is. 

Az elkészült kiadvány – formátumából adódóan – felhasználója nem tudja módosítani, nehezen fejthető vissza, nem szükséges segédprogram a futtatásához. 

A NeoBookot összeköthetjük szöveg-, kép-, hang- és animációszerkesztővel (pl. Word, NeoWrite, NeoPaint, NeoToon.), így közvetlenül a NeoBookban szerkeszthetjük ezeket az elemeket. Bedolgozókkal (segédprogramokkal) még tovább növelhetjük a NeoBook képességeit. 

A NeoBook részletes ismertetőjét mintapéldával együtt a Fast-Help Internationallal készített web formátumba fordított súgóban olvashatja el. (A súgó Windows-os chm változatát a letölthető program tartalmazza.)

eszközpalettaNagy kép az            eszközpalettáról
A NeoBook eszközpalettája.

A NeoBook eszközpalettája.
Innen választhatjuk ki az egyes objektumokat: nyomógomb, cikk, kép, forrópont/sokszög, négyszög, ellipszis, vonal/nyíl, szöveg, beviteli mező, lista, legördülő lista, kijelölőnégyzet, rádiógomb, böngésző, időzítő, tolószabályozó, videó, rajzfilm, Flash, konténer.

A NeoBook igen egyszerűen használható az eszközpaletta segítségével. Gyorsan készíthetünk olyan elemeket, amelyekkel például az olvasó lapozhat, választ adhat egy kérdésre, üzeneteket kaphat, multimédia fájlokat játszhat le, másik programot futtathat, számításokat végezhet, a beépített internetes böngészővel a honlapunkat látogathatja meg és megannyi más nagyszerű lehetőség közül választhatunk. 

Könnyen alakíthatunk ki ún. forró pontokat (láthatatlan nyomógombokat), parancsgombokat, szövegbeviteli mezőket, kijelölő négyzeteket és egyéb interaktív eszközöket. 

Használata egyszerű: például kép elhelyezéséhez csak egy keretet kell húzni a képeszköz segítségével, és kiválasztani a megfelelő fájlt, de használhatjuk a húzd-és-dobd fájlkezelőt is. A képfájl szerkesztéséhez a Szerkesztés > Készítés/Szerkesztés menüpontot választva kedvenc szerkesztőnk máris előbukkan a NeoBookban. 

Nagy kép a stíluspalettáról
Stíluspaletta

A NeoBook stíluspalettája.

A stíluspalettán adhatjuk meg a kijelölt objektum, tulajdonságait: kitöltő színét, mintáját, a körvonal színét, vastagságát, mintáját vagy a betű típusát, színét.

A nyomógomb külalakja.Nagy kép a nyomógombról
A nyomógomb külalakja.

A nyomógomb külalakja.
A normál megjelenésű nyomógomb mellett választhatunk egy három állású képet a könyvtárból, vagy magunk is készíthetünk képeket, amelyek a nyomógombon fognak megjelenni alapállapotban, amikor az egér fölötte van, illetve lenyomott állapotban.

A nyomógomb programozása.Nagy kép a műveleti szerkesztőről
A nyomógomb programozása.

A nyomógomb programozása.
Megadhatunk parancssorozatot arra az esetre is, amikor az egér a nyomógomb fölé kerül vagy elhagyja azt, illetve a jobb oldali egérgombbal kattintunk.

A leggyakrabban alkalmazott interaktív elem a nyomógomb, amelynél megadhatunk feliratot vagy képet, illetve parancsot rendelhetünk hozzá, hogy amikor az olvasónk lenyomja, vagy a jobb oldali egérgombbal rákattint, vagy csak fölötte tartja a kurzort, illetve elviszi róla, milyen műveletet hajtson végre. Ilyen lehet például a következő oldalra ugrás, időzítő indítása, egy objektum mozgatása, vagy egy matematikai művelet kiszámítása stb. 

A NeoBook laporientált, azaz az elemeket oldalakon helyezhetjük el, és az olvasók pl. navigáló gombok segítségével barangolhatnak a kiadványunkban, de mivel a NeoBook 4-es verziójától már objektumként kezeli az egyes elemeket, azokat külön-külön kezelhetjük: megjeleníthetjük, elrejthetjük, mozgathatjuk (akár programozással is), változót rendelhetünk hozzájuk további feladatok elvégzéséhez stb. A legtöbb objektumnál nemcsak az egér kattintáshoz lehet műveleti parancsokat rendelni, hanem ahhoz is, amikor a kurzor az objektum fölé ér, illetve amikor elhagyja azt, valamint a jobb egérgomb lenyomásához. 

Magához a kiadványhoz is rendelhetünk műveleti parancsokat: amikor az olvasó a kiadványt elindítja, leállítja, a kiadvány ablakát aktiválja (más programablak után ismét a mi kiadványunkhoz tér vissza), inaktiválja (egy másik programablakhoz tér át). Ezenkívül írhatunk szubrutinokat, létrehozhatunk saját függvénytárat, használhatunk a NeoBook képességeit kiterjesztő ún. bedolgozókat, illetve ha programozói ismeretekkel rendelkezünk, magunk is készíthetünk ilyeneket.

A NeoBook 5-nek saját szövegszerkesztője van, amelynek segítségével képet, táblázatot, könyvjelzőt, hipertextes kapcsolókat, parancsokat is beilleszthetünk. A kiadványban megjeleníthetünk webes felületet, képeknél alkalmazhatunk nagyítást. A kiadványunk ablaka már nemcsak négyszög alakú lehet, hanem mi is definiálhatunk hozzá tetszőleges alakot. 

A kiadvány nyelvének beállítása.Nagy kép a nyelvbeállításról
A kiadvány nyelvének beállítása.

A kiadvány nyelvének beállítása.
Beállíthatjuk a kiadványunk párbeszédpaneljeinek szövegét.

A figyelmeztető ablakokban megjelenő képek módosíthatók, a betűtípusuk megváltoztatható, a feliratok nyelve is megadható, így bármilyen nyelvű kiadványt készíthetünk. 

A beépített fordítóprogrammal önállóan futtatható EXE-fájl hozhatunk létre, így leendő olvasónk csak behelyezi a lemezt a számítógépbe és máris futtathatja a kiadványt. Ezenkívül képernyővédő SCR-fájlt, a tálcára ülő programot, vagy a honlapba illeszthető ún. plug-in/ActivX-et is készíthetünk. 


Szinte felsorolhatatlan a lehetőségek tárháza, célszerű a gyakorlatban megismerni ezt a remek programot. Próbálja ki, töltse le! A súgóban található leckék és a szoftver könyvtárában lévő mintapéldák segítségével könnyen megtanulhatja a használatát. 

A legújabb verzió már adatbáziskezelő és pdf-fájl megjelenítő bedolgozóval is rendelkezik, így további lehetőségek nyílnak meg a NeoBookot használók számára. 

Támogatott fájlformátumok:

rtf, ASCII szövegfájl, a legtöbb képformátum, mint jpg, bmp, pcx, gif, png, wmf stb., true type betűtípusok, avi, mpg, wav, midi, car, mp3, swf stb. multimédia formátumok.

Rendszerkövetelmények:

Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 or Windows 8/Desktop (32/64-bit). 20 MB hely a merevlemezen, egér vagy egyéb Windows által támogatott digitális eszköz, Windows által támogatott hangkártya. 

További ismertetőt, hasznos információkat, mintapéldákat a program súgófájljában talál. 

A NeoBook 5 legfontosabb tulajdonságai:

Újdonságok az 5.64-ben

A teljes 5.x verzió feljesztési lista letölthető angolul.

Próbálja ki! Nem fog csalódni! >> Letöltés>>

Vélemények a NeoBookról

Techline:

A Neobook egyike a legkönnyebben használható multimédia alkalmazásfejlesztő szoftvereknek Windowson, mégis, talán ez a legjobban kihasználható és bővíthető ilyesfajta alkalmazás, eltekintve persze az Adobe Directortól, amely azonban árában is jócskán felette jár a Neosoft termékének. Kitűnő választás tanároknak, hogy interaktív prezentációt adjanak a diákok kezébe a különféle tananyagokból, üzletembereknek, hogy látványos cégbemutatót vagy éppen névjegykártya CD-t készíthessenek ügyfeleiknek, vagy bárkinek, aki multimédia alkalmazás elkészítésén töri a fejét, a legkülönbözőbb témákban... Folytatás

Computer Panoráma:

Igazán bővelkedünk manapság multimédia-fejlesztő eszközökben. Vannak egyszerűek és olcsók, vannak mindentudók és drágák, ám hatékony és olcsó megoldásról alig hallani. Szerencsére azért akadnak fehér hollók, mint például a Neobook. Az olcsó, de jó jelzőt elég nehéz ráilleszteni bármilyen termékre egy olyan kategóriában, amely gyakorlatilag naponta fejlődik. A multimédia mára elfoglalta méltó helyét a számítógépes felhasználók körében, a játékok mellett a második legnépszerűbb - és megvásárolt - termékek a különböző multimédiás kiadványok, oktató CD-k. Aki igazán igényes és figyelemfelkeltő munkát akar kiadni a kezéből, annak sokszor százezreket vagy a szép kerek millióhoz közelítő összeget kell áldoznia a technológia oltárán.

Nákovics László (Computer Panoráma):

Nem szeretek egekbe magasztalni programokat, hiszen általában ilyen esetekben szokott másnapra kiderülni, hogy van már jobb. Ám a Neobook esetében mégis vállalom, hogy kimondjam, ha nem is piacvezető, de azért méltó helyet foglal el a multimédia-fejlesztő kategóriában. Annál pedig valószínűleg nem is kell jobb ajánlás, mint hogy a Computer Panoráma CD-inek keretprogramja is ezzel a rendszerrel készül.

PC Graphics & Video (USA):

Egy jól megtervezett program, amelyik egy alacsony költséggel létrehozható, de nagyon hatékony elektronikus kiadási lehetőséget kínál a felhasználóknak professzionális szintű lehetőségekkel, elfogadható áron.

Colin Haynes, a Papír nélküli kiadó szerzője (McGraw ? Hill):

A NeoBook-ot ajánlom mint az egyik legjobb digitális kiadványszerkesztő programot az én McGraw ? Hill könyvemben, a Papír nélküli kiadó-ban és a Writer's Digest címlap sztorijában A magánkiadásról a digitális médiában. A NeoBookot választottam a könyvem lemezmellékletének is, és teljes bizalommal mutattam be amerikai, európai és afrikai szemináriumokon. Sok olyan olvasóm, aki a NeoBookkal publikált kiemelkedő eredményeket ért el.

Medical Software Review (USA):

Amikor éppen azt gondolnánk, hogy nem lehet könnyű multimédiás kiadványt egyszerűen elkészíteni, megjelenik egy program, ami újraértelmezi a könnyű használatot. Egy közvetlen összehasonlításban a NeoBook Pro for Windows valamint a ToolBook II, Director Studio, Icon Author, Quest és mások között, a NeoBook kapta a legmagasabb pontszámot a könnyű tanulhatóságban, a végrehajtásban és a sebességben.

Bob Schwabach (Universal Press Syndicate, USA):

Ez egy hatásos eszköz. Bár az üzleti és instrukciós felhasználását könnyű elképzelni, szeretném látni a gyerekek és a tanulók kezében is. Majdnem mindent elkészíthetünk vele. Ez nem csak egy oktató eszköz, de egy tanuló eszköz is egyben!

FaduwArt Bt. | 1281 Budapest, Pf. 53. | Tel.: +36-30-9485472 | e-mail: info@faduwart.hu

Oldal tetejére Bedolgozók Leckék Online súgó Rendszer-követelmény Tulajdonságok Vélemények Letöltések Árlista Főmenü: Főoldal Termékek