Kiadvány fordítása > Egyéb
Previous Topic  Next Topic 

Mint a legtöbb windowsos alkamazásnak, a NeoBookkal lefordított kiadványnak is szükséges ideiglenes fájlok tárolása a felhasználó merevlemezén. A Windowsnak van erre a célra egy megadott átmeneti (TEMP) könyvtára, de megadhatunk ettől eltérő helyet is. A következő helyeken lehet tárolni ezeket az átmeneti fájlokat:


A Winodows átmeneti (TEMP) mappában választása ajánlott az átmeneti fájlok tárolására főként akkor, ha a kiadványunk CD-ROM, DVD-ROM vagy más, csak olvasható eszközön van. Ezt a könyvtárat használja a Windows és a legtöbb windwsos alkalmazás is.


A Windows mappában választása esetén az átmeneti fájlokat a Windows könyvtárában lesznek. Ez a lehetőség akkor célszerű, amikor a kiadvány hálózaton keresztül fut, ugyanis ebben az esetben a felhasználóknak írási/olvasási hozzáférése van ehhez a könyvtárhoz.


A lefordított kiadvánnyal megegyező mappában választása esetén az átmeneti fájlok tárolása a futtatható (exe) kiadványunkkal azonos könyvtárba kerülnek. Ez akkor alkalmazható, ha a kiadványunk olyan könyvtárban van, amelyiknek van írás/olvasási hozzáférési lehetősége. Ebben az esetben az átmeneti fájlok könnyen felismerhetők és eltávolíthatók, ha a program futtatása alatt valamilyen hiba (pl. áramszünet) történik. Ha kiadványunkat hálózaton, intraneten keresztül, CD-ROM-ról vagy más, csak olvasható eszközről használják, kerüljük ezt a lehetőséget. Ha a NeoBook nem tud írni ebbe a könytárba, akkor a kiadványunk nem fog tökéletesen működni.


A következő mappában (egyedi mappa) választása esetén magunk adhatunk meg egy mappát, ahol az átmeneti fájlokat a NeoBook tárolja. Fontos, hogy ez a könyvtárnév a végfelhasználó számítógépén érvényes legyen, különben a kiadvány futtatása nem lesz megfelelő. Ha a könyvtár nem létezik, a NeoBook létrehozza azt. Ezt a lehetőséget körültekintéssel válasszuk. Általában a hálózatban vagy intraneten keresztül dolgozó felhasználók csak megfelelő jogosítvány birtokában hozhatnak létre könyvtárat. Ha a NeoBook nem tud létrehozni könyvtárat, akkor a kiadványunk nem fog tökéletesen működni.


Ha engedélyezzük A kibontott fájlok elrejtése opciót, a kibontott fájlok Rejtett (Hidden) jelölést kapnak, így ezek a legtöbb számítógépet használók számára láthatatlanok lesznek, és nem tudnak benne módosítani.


A kibontott fájlok eltávolítása a kiadvány leállításakor opciót célszerű engedélyezni, hacsak nem akarjuk a kibontott fájlokat a merevlemezen hagyni a kiadvány bezárása után. Ekkor az ideiglenes fájlok részére létrehozott egyedi mappát is törli a NeoBook. Csak különleges esetben tiltsuk le ezt a lehetőséget! Soha ne alkalmazzuk A kibontott fájlok elrejtése opciót, ha a kibontott fájlokat a felhasználó merevlemezén hagyjuk!