Helyesírás-ellenőrzés
Previous Topic  Next Topic 

Ez az eszköz ellenőrzi a kiadvány szövegeit, és ha helyesírási hibát talál, megmutatja a hiba helyét, felkínálja a hibajavítás lehetőségét. A helyesírásellenőrzést végrehajthatjuk a teljes kiadványban, az adott oldalon vagy az oldalon kiválasztott objektum(ok)on. Az objektumok és a szöveget tartalmazó műveleti parancsok kerülnek vizsgálat alá.


Ha a program egy ismeretlen szóhoz ér, az megjelenik az Ismeretlen szó mezőben. A Szöveg mező megmutatja a szót az adott szövegkörnyezetben. A Cserél mezőben egy ajánlott helyesbítést kapunk, és az alatta lévő mezőben egy sor hasonló lehetőséget.


Amennyiben elfogadjuk a cserét, egyszerűen kattintsunk a Csere nyomógombra. Ha az összes ilyen előfordulást cserélni szeretnénk, akkor kattintsunk a Mindent gombra.


A szó változatlanul hagyását a Kihagy nyomógombbal nyugtázhatjuk. Ha a Mindet kihagy nyomógombra kattintunk, akkor az összes ilyen előfordulást mellőzi.


Ha az ismeretlen szót gyakran használjuk, akkor lehetőségünk van a Szótárba felvenni. Így nem lesz többé ismeretlen a szó a program számára.

Ha a felajánlott szó a Cserél mezőben nem az, amelyikre szükségünk van, akkor az alatta lévő listából választhatunk, vagy egyszerűen begépelhetjük a helyes szót, mielőtt megnyomnánk a Csere gombot.


A Bezárás gombra kattintással befejezhetjük a helyesírás-ellenőrzést, és visszatérhetünk a szerkesztési üzemmódba.


(A program csak az amerikai angol nyelvet ismeri.)