Kiadvány fordítása > Fájlok
Previous Topic  Next Topic 

Itt állíthatjuk be, hogy a multimédiás fájlokat a NeoBook befordítsa a kiadványunkba, vagy hagyja az EXE fájlon kívül. Több olyan multimédiás fájl van, amit a Windows számára láthatóvá kell tenni lejátszás előtt. Ezek a következők: AVI, MOV, MPG, WAV, MID, MP3. Mielőtt a kiadványunk lejátszaná ezeket a fájlokat, ideiglenesen ki kell bontania az EXE fájlból a felhasználó merevlemezére. Ha ezek a fájlok viszonylag nagy méretűek, a lejátszásuk késlekedhet.


Annak, hogy az összes fájlt a kiadványba fordítsuk az az előnye, hogy nehezebben tudják módosítani vagy eltulajdonítani a kiadványunk egyes részeit, illetve több fájltípus is van, amelyiknek a mérete jelentősen lecsökken, ha az EXE fájlba van fordítva. Annak pedig, hogy a multimédiás fájlokat nem fordítjuk le az az előnye, hogy a kiadványunk gyorsabban fog futni különösen, ha az lassú elérésű, mint például a régebbi CD-ROM meghajtó, ezenkívül nem igényel szabad helyet a felhasználó merevlemezén sem.


Ha a Csak azoknak a fájloknak a fordítása, amelyeket nem szükséges kibontani opciót válsztjuk, akkor megadhatunk egy mappát, ahova ezeknek a másolatai kerüljenek. Ajánlott, hogy ez a mappa egy üres mappa legyen, mivel így elkerülhető, hogy a kiadványhoz nem tartozó fájlokat véletlenül elküldjük a leendő olvasóinknak. A terjesztésnél viszont ezeknek a fájloknak a lefordított EXE kiadvánnyal egy mappában kell lenniük! Viszont ha telepítőprogramot készíttetünk a NeoBookkal, akkor nem szükséges megadni ezt a mappát, mivel a NeoBook automatikusan a telepítőbe fordítja a külső fájlokat is.


Note: Az ideiglenesen kibontott fájlokat a NeoBook a kiadvány bezárásakor letörli a felhasználó merevlemezéről. Lásd Egyéb beállítások.