Kiadvány tulajdonságai > Általános
Previous Topic  Next Topic 

Itt adhatjuk meg a kiadványunk Címét és Szerzőjét. A cím a lefordított kiadványunk ablakának címsorában fog megjelenni. A szerző neve a lefordított kiadványban nem jelenik meg.Tipp: A kiadvány címsora programozással is módosítható, ha megváltoztatjuk a [PubTitle] globális változó tartalmát.


Megadhatjuk a kiadvány windowsos Súgó fájlját (Help File, HLP, CHM), amennyiben szerkesztettünk egy ilyen típusú fájlt a kiadványunkhoz. Megadása nem kötelező, de egy komplex kiadványhoz nagy segítséget nyújthat az olvasóinknak. A súgót az F1 billentyűvel lehet elérni a kiadvány futtatása alatt. Súgó fájlt ún. Help Compiler programmal készíthetünk, amiből többféle is rendelkezésre áll a szoftverpiacon, ilyen például a Fast-Help súgófájl és dokumentáció készítő program. Az International verzió segítségével az alapnyelvet bármilyen nyelvre le lehet fordítani.


Az Indítóképernyő mezőnél azt a grafikus fájt adhatjuk meg, ami a program betöltése alatt fog megjelenni. Nagy méretű, sok oldalt tartalmazó kiadványoknál a betöltés több másodpercet is igénybe vehet. Egy jól megtervezett indítóképernyő ilyen esetben az olvasóink számára nyújt látványt. Egy indikátor a program betöltésének folyamatát is mutatja a kép alatt. Az indítóképernyő például lehet egy kedves grafika vagy információ a termékről. A grafikát bármilyen képszerkesztővel (pl. NeoPainttel) el lehet készíteni.


A kiadványunknak egyedi ikont is választhatunk. Az ikon beágyazódik a lefordított EXE fájlba. Az ikon a Windows rendszerében a kiadványunkat fogja jelölni. A Windows ikonoknak egy speciális grafikus formátuma van, a kiterjesztése ICO. A többfelbontású ikonok támogatottak, de a lehetséges terület korlátozva van a következő méretekre:


32×32 pixel, 16 szín

32×32 pixel, 256 szín

32×32 pixel, 16 millió szín

32×32 pixel, Windows XP


A többfelbontású ikonokban legalább egynek 32×32 pixel×16 színűnek kell lennie. Ha nem így lenne, a NeoBook erre figyelmeztet. A többi ikontípust helyettesíthetjük, de ennyi vagy kevesebb bájtot foglalhatnak el.


Megjegyzés: Saját ikonunkat is megszerkeszthetjük egy erre alkamas programmal (pl. NeoPaint®)


Választhatunk a kiadványunknak egyedi kurzorokat is. A Forrópont kurzor egy beviteli objektum (pl. nyomógomb) fölött jelenik meg, a  Megragad kurzort a vonszolható objektumok esetében használjuk, a Foglalt kurzor akkor jelenik meg, amikor a rendszer foglalt, míg minden más helyen a Fő kurzor látható. Hasonlóan az ikonokhoz, a kurzoroknak is speciális fájlformátumuk van. Méretük 32×32 pixel, 2 vagy 16 színű, a fájl kiterjesztése CUR. A legtöbb ANI kiterjesztésű fájlt is használhatjuk. Ezek animált kurzorok.


You may select the mouse Kurzorok that will be used in your publication. The Hotspot Cursor appears when the mouse is over an object that accepts user input (like a button or track bar control); the Drag Cursor is used for draggable objects; the Busy Cursor is used when the system is busy; and the Main Cursor is used everywhere else. Like icons, Kurzorok must be in a specific formátum: 32 x 32 pixels, 2 or 16 color Windows CUR file. You can also use most types of ANI files (which are animated Kurzorok). A variety of segédprogramok are available that will allow you to create your own CUR files. (Saját kurzort szerkesztheünk pl. a NeoPaint for Windows programmal.)


A megadott Hiperkapcsoló színe a hipertextes kapcsolók kiemelésére szolgál a Cikk vagy az Egyszerű felirat objektumoknál. Alapesetben ez kék.


Kattintson a Verzió infó gomra, ha meg akarja változtatni a kiadvány verziószámát, leírását, fejlesztőjének nevét és a szerzői jogokkal kapcsolatot információkat, amelyeket a lefordított kiadvány változókban tárol. Ezek az információk a Windows Intézőben jelennek meg, amikor a kiadvány tulajdonságait akarják megtudni. Ha bejelöljük a Munkaszám automatikus sorszámozása opciót, a NeoBook egyel növeli ennek számát, ahányszor a kiadványt lefordítjuk. Természetesen a verzió infó részt üresen is hagyhatjuk.


Meg lehet adni, hogy milyen szintű hozzáféréssel lehessen futtatni a programot a Vista/Windows 7 alatt, mint például a CD automatikus futtatót, program telepítőt. Ez a tulajdonság a lefordított kidvány Vista kezelését befolyásolja, mivel ez a Felhasználói fiókok felügyeletére vonatkozik. A Vista előtti Windows verziókra ez nincs hatással. A Microsoft szerint:

A Felhasználói fiókok felügyelete egy új biztonsági komponens a Windows Vistában. A Felhasználói fiókok felügyelete engedélyezi a felhasználóknak, hogy általános feladatokat hajthassanak végre, mint nem-rendszergazdák vagy a Vistában "általános felhasználók". és mint rendszergazdák anélkül, hogy felhasználói státusukat meg kéne változtatni kijelentkezéssel és futtatás mint.. használatával. Az általános felhasználó ugyanazt jelenti, mint egy felhasználói fiók a Windows XP-ben. A

"User Account Control is a new security component in Windows Vista. UAC enables users to perform common tasks as non-administrators, called standard users in Windows Vista, and as administrators without having to switch users, log off, or use Run As. A standard user account is synonymous with a user account in Windows XP. User accounts that are members of the local Administrators group will run most applications as a standard user. By separating user and administrator functions while enabling productivity, UAC is an important enhancement for Windows Vista...

"The primary difference between a standard user and an administrator in Windows Vista is the level of access the user has over core, protected areas of the computer. Administrators can change system state, turn off the firewall, configure security policy, install a service or a driver that affects every user on the computer, and install software for the entire computer. Standard users cannot perform these tasks and can only install per-user software."

Clear as mud, right? Fortunately, most NeoBook authors can safely ignore this feature and simply use the default "As Invoker" setting. For advanced authors who need to customize this setting, the available choices are described below:


None

The application will be compiled without a Vista manifest. Windows Vista (and higher) will protect the computer by restricting access to sensitive areas of the file system and registry, while allowing the application to believe that it has access to these areas - this is called virtualization. (This option appears to work well for auto-run CDs and installers.)

As Invoker

The application runs with the same access privileges as the parent process. Microsoft recommends this option for standard applications.

Highest Available

The application runs with the highest access privileges the current user can obtain.

Require Administrator

The application can only be used by users with administrator level access privileges.

Additional technical information about this topic is available from Microsoft.