Bedolgozók telepítése
Previous Topic  Next Topic 

Itt állíthatjuk be a mások által a NeoBookhoz készített bedolgozókat. A bedolgozó egy olyan speciális programrész, amit a NeoBookba integrálhatunk, és további, az alapprogramban nem található funkciókat hajt végre. Egy jól megtervezett bedolgozó gyors, és észrevétlenül dolgozik. Miután installáltuk a bedolgozót, a funkciók megjelennek a NeoBook Művelet beillesztése listájában. A bedolgozó használatához egyszerűen válasszuk ki a listából.
Megjegyzés: Néhány bedolgozó speciális installációt igényelhet, mielőtt a NeoBookba integrálnánk. Ehhez vegyük fel a kapcsolatot a bedolgozó készítőjével, vagy a hozzá tartozó dokumentációban nézzünk utána az installálás előtt.


A bedolgozó telepítéséhez kattintsunk a Telepítés gombra. Egy általános fájlkiválasztó jelenik meg. Itt keressük meg és válasszuk ki a kívánt bedolgozó fájlt (*.nbp). A legtöbb bedolgozó a NeoBook Plug-Ins mappájába kerül a telepítés során. Megfelelő telepítés után a bedolgozó megjelenik a Telepített bedolgozók listában. A bedolgozó Neve, Kiadója, Leírása és Fájlneve megjelenik a Bedolgozó adatai mezőben.


A bedolgozó eltávolításához jelöljük ki a nevét a Telepített bedolgozók listában, majd nyomjuk meg az Eltávolítás gombot. Ezzel a művelettel az összes ezzel összefüggő funkciót eltávolítjuk a NeoBookból, de a bedolgozóhoz tartozó fájlok még megtalálhatók a számítógépben. Ezeket a Windows Intézőjével vagy a gyártó programeltávolítójával törölhetjük ki teljesen a számítógépből. Vigyázzunk arra, hogy ne távolítsunk el más bedolgozóhoz, programhoz is tartozó fájlokat.


A jelenleg rendelkezésre álló bedolgozók listáját a NeoSoft honlapján találhatja meg, amelynek többségét a FaduwArt-tól is megrendelheti:


www.neosoftware.com/nbw1.html


Megjegyzés: Ha valamilyen problémája adódik egy bedolgozóval, keresse meg a gyártóját. A gyártó felelőssége az általa készített program támogatása.