Bevezetés az elektronikus kiadványok szerkesztésébe

Az elektronikus kiadványok segítségével a szerzők és a kiadók papír helyett a számítógépen keresztül tudják az információkat terjeszteni. A tradicionális papír alapú anyagokkal ellentétben az elektronikus kiadványok (e-kiadványok) nemcsak szöveget és képet, hanem animációt, videót, zenét, alámondást, képi effektusokat, interaktív elemeket is tartalmazhatnak. És mivel az e-kiadványok nincsenek a nyomdai korlátok közé szorítva, a – tágabban vett – információk megjelenítését és még inkább összegyűjtését egy új, izgalmas módon tehetjük meg.


A NeoBookkal készített elektronikus kiadványok lehetnek egyszerű bemutatók, amelyek igen kevés beavatkozást igényelnek a felhasználótól, de lehetnek interaktivitást igénylő, magas szintű programok is. A kiadványok számításokat végezhetnek, információt gyűjthetnek, meghatározhatnak helyes válaszokat, más szoftverekkel kommunikálhatnak stb. A legtöbb e-kiadvány inkább számítógépes programra hasonlít, mint nyomtatott társaihoz.


Az alkotó lehetőségek mellett van néhány gazdaságossági előnye is az elektronikus munkának, mint például


Alacsony költségű, illetve költségmentes terjesztési, „raktározási” lehetőségek: e-posta csatolmány, web-oldalak, interetes FTP oldalak, CD-k, DVD-k, floppik.


A NeoBookkal könnyen készíthetünk kiemelkedő minőségű e-kiadványokat. Amennyiben nyomtatott anyagok készítésében jártasak vagyunk, hatásos elektronikus változatát is el tudjuk készíteni.


Az elektronikus kiadványok típusai

A kiadvány terjesztése

A kiadvány védelme