A kiadvány védelme
Previous Topic  Next Topic 

Egy szoftvert az illegális másolás ellen nagyon nehéz megvédeni. Ezen okból a NeoBook sem tartalmaz másolást védő funkciót. Kisebb tudású szoftvervédelmet nem nehéz készíteni, de ez csak illúziót nyújt. A professzionális védelemhez speciális szoftver szükséges, amit pénztárcánktól függően vásárolhatunk meg. Kifejezetten a NeoBookhoz is készültek védelmi bedolgozók. Ezek közül az egyik az rtProtectMgt. Rövid leírása a FaduwArt honlapján is megtalálható.


Kiadványunkat különböző törvények és nemzetközi megállapodások alapján is levédhetjük. Más esetben, például ha a kiadványt a vállalatunknak vagy valaki másnak készítjük, nem szükséges szerzői jogvédelmet kérnünk rá.


Az egyik legfontosabb dolog, amire ügyelnünk kell, hogy ne használjunk olyan anyagokat, amelyek szerzői jogvédelem alatt állnak. A publikációban szereplő zene, kép, szöveg és más anyagok legyenek vagy teljesen a saját szerzeményünk, vagy teljes mértékben bárki által felhasználhatók, vagy legyen engedélyünk a szerzőtől.


Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a szerzői jogokkal, a márka védjegyekkel stb. Több kiadvány is foglalkozik ezekkel a témákkal, amelyeket a könyvtárakban találhatunk meg.