Futtatási beállítások
Previous Topic  Next Topic 

Tesztparaméterek

Itt megadhatunk olyan paramétereket, amelyeket a futtatási parancsok egyikének használatával a kiadványnak teszt módban történő futtatásakor akarunk átadni. A paramétereket a Windows parancssorán keresztül adhatjuk át a programunknak. A Windows alkalmazások néha a parancssort használják arra, hogy a felhasználótól inputot fogadjon el. Például ha kétszer rákattintunk egy .doc fájlra az Intézőben, a Word fog megjelenni (amennyiben ez volt hozzárendelve ehhez a fájltípushoz). A Windows a parancssort használja arra, hogy a fájl nevét a Wordnek átadja.


Egy futó kiadvány a parancssor tartalmát a globális [CommandLine] változó változó vizsgálatával tudja megkapni. Az alábbi programrész elemzi a [CommandLine] változót, és a különböző paramétereket [Param1], [Param2], [Param3] stb. változókra bontja. Az első [Param1] változó mindig a fájlnevet fogja tartalmazni az elérési útvonallal. A további változók a parancssor további elemeit tartalmazza. A következő szkript szétválasztja a parancssor elemeit, és egy figyelmeztetőablakban sorra megjeleníti:and separates the different paraméterek into variables [Param1], [Param2], [Param3], etc. The first variable ([Param1]) will always contain the path and file name of the publication. The variables after that ([Param2], [Param3], etc.) will contain any other command line items. The following script separates the command line elements and then displays a message for each one:

StrParse "[CommandLine]" "[#13]" "[Param]" "[Count]"

Loop "1" "[Count]" "[X]"

        AlertBox "Eredmény" "[X]. paraméter: [Param[X]]"

EndLoopHibakereső beállítások

Ha A végrehajtott műveletekről készítsen naplót opció engedélyezett, a hibakereső mindent feljegyez, ami a kiadványunk teszt módjában történik. Használhatjuk az alap naplófájlnevet, de magunk is megadhatunk az adott helyen. A Futtatási parancs egyikének használata után a naplófájlt a Windows-os Jegyzettömbbel vagy hasonló szerkesztővel tudjuk megnézni. Ez a naplófájl különösen komplex szkriptek hibakeresésénél lehet hasznos.


Megjegyzés: A Futtatási opciók beállításai csak a teszt üzemmódban hatásosak, a lefordított kiadványban nem!