A kiválasztó eszköz
Previous Topic  Next Topic 

Ezzel az eszközzel tudjuk az oldalon található objektumokat kiválasztani, mozgatni, átméretezni vagy csoportosítani. Az objektumot az egér bal gombjával tudjuk kiválasztani. Több objektum kiválasztásához tartsuk a Shift gombot lenyomva, amíg az egérrel rákattintunk az egyes objektumokra, vagy húzzunk egy keretet a kiválasztandó objektumok körül az egérrel. Objektum, illetve objektumok csoportjának mozgatásához az egér bal gombjának lenyomva tartása mellett húzzuk azt a megfelelő helyre, majd engedjük fel az egér gombját.


Objektum átméretezéséhez először kattintsunk rá az egér bal gombjával az objektumra, így körülötte fogantyúk jelennek meg:Ezek segítségével kicsinyíthetjük vagy nagyíthatjuk az objektumot. A Shift gombot lenyomva tartva az átméretezésnél az objektum négyszög alakúvá válik.


A kiválasztott objektumtól függően a jobb egérkattintással más-más tulajdonság-ablak bukkan elő. A legtöbb objektumhoz műveleti parancsokat is hozzárendelhetünk, amelyek akkor kerülnek végrehajtásra, amikor pl. az olvasó rákattint.


A kiválasztott objektumokat kivághatjuk vagy másolhatjuk a Windows vágólapjára, majd onnan beilleszthetjük máshova, és használhatjuk a Törlés parancsot is.