The Tools Menu
Previous Topic  Next Topic 

Az eszköz menünél adhatunk meg olyan programokat, amelyek hasznosak lehetnek a NeoBook használata közben. A hozzáadott programokat az Eszköz menü alatt egyetlen kattintással tölthetjük be.Eszközök beállítása

Ennél a menüpontnál adhatunk hozzá vagy távolíthatunk el olyan programokat és segédprogramokat, amelyeket hasznosnak találunk a NeoBook használata alatt. Ezek megjelennek az Eszköz menü alatt.


Egy új eszköz hozzáadását a Hozzáad gomb segítségével tehetjük meg. A gomb megnyomásakor megjelenik Az eszköz tulajdonságai párbeszédablak, ahol megadhatjuk a program paramétereit. A Név mezőnél adhatjuk meg a program nevét, ami a menüben fog megjelenni. A Program mezőben az elérési útvonalát kell beírnunk, de a mappa ikon segítségével megkereshetjük a fájlt a számítógépünkön. Amennyiben a program speciális parancssort igényel, azt a Paraméterek mezőben adhatjuk meg. Az OK gomb lenyomásával a program megjelenik az Eszközök menüben.In addition to program specific command line options, you may incorporate any of the special codes below into the Parameter field:


%o

The path and file name of the currently selected object (if any). For example, if the selected object is a Picture, then %o will represent the name of the image file assigned to the Picture.

%f

The Full path and file name of the current publication.

%p

The drive and folder where the current publication resides.

%n

The file name only of the current publication.


For example, to load the current publication into Windows Notepad, your Tool Properties screen would look like this:Note: For most applications you must surround file names, or in this case the special codes, with double quotes. Otherwise, spaces in the file name will confuse the application and your file won't load.


A Szerkesztés nyomógomb segítségével módosíthatjuk a programunk beállításait Az eszköz tulajdonságai ablakban.


Amelyik eszközre már nincs szükségünk a NeoBookban, a Eltávolítás gombbal távolíthatjuk el. Ez magát a programot nem távolítja el a rendszerünkből, csak az Eszközök menüből.