A műveletekről és a változókról

Minden elem, amelyet a kiadványba illesztünk (szöveg, kép, nyomógomb stb.), objektumként kezel a NeoBook. A külső megjelenésén kívül a legtöbb objektumtípus feladatokat is végre tud hajtani. Ezek a feladatok lehetnek egyszerűek, mint egy ugrás egy másik oldalra, vagy komplexek, mint egy teszt eredményének kiszámolása. Minden egyes objektum feladatának végrehajtása speciális instrukciókon alapszik, amelyik közli a NeoBookal, hogy mit tegyen. Ezeket Műveleteknek nevezzük.


Az objektumokhoz rendelt műveletek automatikusan kerülnek végrehajtásra valamilyen esemény hatására. Ilyen esemény lehet egy egérkattintás, egy egérmozgatás, egy billentyű lenyomása stb., de nem mindegyik objektumra van hatással az összes esemény. Például egy nyomógomb végrehajthat műveleteket, amikor azt lenyomjuk vagy elhalad fölötte a kurzor, de az időzítő objektum nem reagál az egérmozgásra.


Az oldalakhoz szintén rendelhetünk műveleteket, amelyek akkor kerülnek végrehajtásra, amikor az olvasó az oldalhoz ér vagy elhagyja azt. Ugyanígy maga a kiadvány is végrehatjhat adott műveleteket, amikor azt elindítják vagy bezárják. Ezeken felül szövegrészek is tartalmazhatnak műveleti utasításokat, amiket hiperkapcsolóknak nevezünk.


Műveletek objektumoknál és oldalaknál

Változók használata

Változók létrehozása és definiálása

Változótömbök

Fenntartott globális változók

Speciális karakterek használata


Műveleti parancsok listája