A NeoToon használata

A NeoToon egy egyszerű segédprogram a NeoBookhoz, amivel saját rajzfilmünket készíthetjük el. A rajzfilm egy képsorozat, amelyeket egymás után megjelenítve egy amimáció illúzióját adja, hasonlóan a klasszikus rajzfilmes könyvekhez. A rajzfilm nézői mozgásként érzékelik az egyes apró képváltozásokat. A rajzfilm fájlok általában kis helyigényűek, ami előnyös abban az esetben, ha a kiadványt az interneten keresztül lehet letölteni, vagy flopi lemezen terjesztjük. A rajzfilmet a NeoBook képernyőjén egy adott útvonal mentén is mozgathatjuk.


A NeoToon képernyője

A NeoToon menüje

Rajzfilm elhelyezése a kiadványban


A rajzfilmet egy képszerkesztővel vagy képlopóval készített képek sorozatának importálásával készíthetjük el. Több animáció- és videó-szerkesztő rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy a képsorozatot egyenként képfájlba exportálhassuk, amelyeket aztán a NeoToonba importálhatunk. A NeoToon nem egy képszerkesztő, úgyhogy a képek szerkesztését egy külső programmal kell megoldanunk.


Megjegyzés: A NeoPaint® egy egyszerűen használható képszerkesztő, amivel rajzfilmeket is készíthetünk. Ezt a programot is a NeoBook gyártója készítette.


Az animáció összeállítása egyszerűen a képfájlok importálásával történik. Miután összeállítottuk a képsorozatot, a képkereteket húzd és dobd módszerrel átrendezhetjük. A Lejátszás funkcióval leellenőrizhetjük az animációnkat. A megfelelő képsorozatot elmentve betölthetjük a NeoBook kiadványunkba.


Megjegyzés: A NeoToon animációknak egy további előnye, hogy meghatározhatunk egy színt, amit átlátszónak tekint a program. Ez az első keret bal alsó sarkának színe lesz. Ez a szín az összes keretben átlátszó lesz az animáció futása közben. Ha az animációnkban nem szükségesek átlátszó helyek, akkor használjunk olyan színt, amelyik nem szerepel a képkeretekben.