A kiadvány oldalai
Previous Topic  Next Topic 

A NeoBook kiadványai – hasonlóan a nyomtatott könyvekhez – oldalakból állnak. Egy kiadvány állhat egyetlen oldalból, de akár több százból is. A NeoBookban nincs korlátozva az oldalak száma, de a legtöbb szerző úgy találta, hogy 2–300 oldalt meghaladó kiadványt már nehéz kezelni. A kiadvány méretét a számítógép memóriája és a rendszer korlátozhatja.


A kiadvány minden egyes oldalának van egy neve, amit megváltoztathatunk, de két oldalé nem lehet ugyanaz egy kiadványon belül. Az oldal neve megjelenik az oldalfülön a képernyő alján. Az egyes oldalakat a fülre kattintva érhetjük el, vagy a  navigáló gombok, a Page Down és Page Up billentyűkkel, illetve az Oldal/Ugrás az oldalra menüpont segítségével.


A kiadványnak van egy speciális oldala, a Mesteroldal. A Mesteroldalra olyan elemeket célszerű elhelyezni, amelyeket a kiadvány összes vagy majdnem az összes oldala tartalmaz. Ezek lehetnek navigáló gombok, feliratok, oldalszám stb. Ezek az elemek más oldalak hátterében fog megjelenni.


Megjegyzés: A Mesteroldalt nem lehet átnevezni és kitörölni.


Az Oldal menüben az adott oldalra ugrás mellett további lehetőségeket is találunk, úgy mint hozzáadás, másolás, átnevezés stb. Az oldalakat áthelyezhetjük az Oldalfülek segítségével is. Az egér segítségével fogjuk meg, és vigyük a kívánt helyre.