Eredménykimutatás előrejelzés (Income statement forecast)

http://www.faduwart.hu
Az eredménykimutatás 3 évre (havi és negyedéves bontásban) és 5 évre (éves bontásban) ahhoz szükséges, hogy megtudhassa, hogy nyereséget vagy veszteségest hoz-e a terve.

Eredménykimutatás (Income statement) 3 évre

Az árbevételek (revenue) és az eladott áruk beszerzési értéke / értékesített készletek (cost of goods sold) automatikusan átkerülnek az Értékesítési előrejelzés (Sales Forecast) részből. A Kedvezmények és visszatérítések (Discounts & Returns) negatív értékű számokként jelennek meg, és az összes értékesítés százalékában vannak megadva. A kedvezmnyek és visszatérítések százalékait az Alapadatok, feltételezések (Assumptions) résznél kell beírni. Minden egyes költségelemnél megadhatjuk, hogy hány százalékát fizetjük általában készpénzben (Cash %). A halasztott fizetés kiegyenlítése hány nap múlva történik (fizetési napok száma / number of days payable) az Alapadatok, feltételezések (Assumptions) résznél kell megadni.

További sorok (max. 3) megadása a kategóriáknál

Ahhoz, hogy kényelmesen hozzá tudjunk adni néhány sort, a Max. három plusz sor hozzáadása az egyes kategóriákhoz (add up to three Other rows for each category) makró futtatásával lehet. Kattintson a megadott gombokra sor hozzáadásához. A Hozzáadott sorok eltávolítása (Remove Added Row) gombbal pedig el lehet ezeket távolítani.


G&A: általános és adminisztratív költségek, Personnel: személyjellegű költségek, Promotion: promóciós költség, Insurance: biztosítás, Transportation: szállítás, Production: termelési költségek, Remove Added Row: hozzáadott sorok törlése

Átlagos költségnövekedés (Average expenses increase) %

Az elkövetkezendő 2 év automatizált. Csak az átlagos költségnövekedés%-ot (Average Expenses Increase %) kell megadni az egyes kategóriáknál. Az eredményeket szükség szerint módosíthatjuk, de a meglévő értékek felülíródnak.


 

Eredménykimutatás negyedéves bontásban (Income statement quarterly) 3 évre

A negyedéves munkalap kitöltése automatikusan megtörténik az elkészült 3 éves Eredménykimutatás (Income Statements) munkalap alapján.

Éves eredménykimutatás (Annual income statement) 5 évre

Az utolsó két évet átlagszámítással tölti ki a program. Szükség szerint módosíthatunk rajta.

Az 5 éves eredménykimutatás (Income Statement 5 years) munkalapon kiválaszthatja a költségtípusokat (cost type): változó (variable) vagy fix (fixed) az egyes sorokhoz. Ezzel az érzékenység vizsgálatnál (Sensitivity Analysis) tudunk külön-külön változtatni az egyes költségtípusoknál.

Az 5 éves összesítés (SUMMARY 5 YEARS) gombra kattintva egy "letisztított" összesítés jelenik meg: 
BACK NEXT