Hitelek (Loans)

http://www.faduwart.hu
úMeglévő, új, rövidlejáratú és hosszú lejáratú hitelek

Különböző rövid és hosszú lejáratú hiteleket kezelhetünk a PlanMagic-kel. 


Existing or New: Meglévő vagy Új, Short term or Long term: Rövid vagy Hosszú lejáratú, Principal amount: Tőketörlesztés, Start date: Kezdő dátum, Terms in months: futamidő hónapokban, Interest %: Kamatláb, Monthly payment: Havi törlesztés, Initial payment starts 1 month after receipt?: Első részlet visszafizetése a hitelfelvétel után egy hónappal kezdődik?

Ha az első törlesztőrészlet visszafizetése egy hónappal a hitel folyósítása után történik, a legördülő menüben az IGEN-t (YES-t) kell választani.A tőketörlesztés (principal payments) és a kamatfizetés (interest payments) megjelenik a Készpénzforgalmi előrejelzésben (Cash Flow) és az Eredménykimutatás (Income Statement) munkalapon is. Ha az IGEN-t választja, akkor a törlesztés elszámolása csak a hitelfolyósítás után egy hónappal kezdődik. Ha a NEM-et (NO) választja, a visszafizetés még ugyanabban a hónapban elkezdődik.

Törlesztés (Amortization)

Ha a hiteltörlesztést meg akarja tervezni, kattintson a HITELTÖRLESZTÉS (AMORTIZE LOANS) gombra. A táblázatokat a hiteltörlesztés ütemezésére, majd az adatok bekerülnek a megfelelő munkalapokba. Adja meg a hiteltörlesztés időpontját és összegét a TÖRLESZTÉS (Amortization) sorokba.

5 évnél hosszabb kölcsönök

Bár a Hitelek (Loans) munkalap max. 5 éves futamidőt biztosít (a részleteket csak 5 évre lehet megadni és számolni), meg lehet adni hosszabb lejáratú hitelt (pl. jelzálogkölcsönt) is a pontos hónapok számával (pl. 240 hónap egy 20 éves jelzáloghitel esetén), de csak az első 5 év számításai fognak megjelenni a tervben.

Halasztott kölcsön (Deferred loans)

Itt lehet megadni a halasztott hitelek adatait, ahol a kamatláb akár 0% is lehet, a hitetörlesztés pedig csak később szükséges. Pl. ha a tulajdonos tagi kölcsönt ad a vállalkozásnak, nem biztos, hogy kamatot kér érte, illetve a törlesztés is történhet majd akkor, amikor a vállalkozás ezt képes megtenni.

A halasztott hitel kezelése (Manage deferred loans)

Ha van halasztott hitel terv a vállalkozásban, akkor annak kezeléséhez kattintson a HALASZTOTT HITEL KEZELÉSE (MANAGE DEFERRED LOANS) gombra.

Törlesztés (Payments): bármilyen visszafizetést (tőke- vagy kamattörlesztést) lehet megadni a Halasztott fizetés ütemtervben (Deferred Loan Schedule), arra az időpontra, amikor az aktuális lesz.

Flexibilis kölcsönök (Flexible loans)

Kényelmes lehet a flexibilis kölcsön táblázat, ha a kölcsön összegét, a törlesztést és a kamatfizetést szükség szerint adhatjuk meg. A kamatfizetés az összeg kifizetésének hónapjában kerül könyvelésre az Eredménykimutatásban (Income Statement). 
BACK NEXT