8. Projekttár kezelése
Previous Topic  Next Topic 

Miután felállította és futtatja a RationalPlan Project Server-t, kétféleképpen tud feltölteni projekteket:


Ha már van korábbi RationalPlan Multi Project .xrp fájlja, amely tartalmazza a projektjeit, fel tudja tölteni a webes felületen keresztül. Ezzel megkönnyíti az áttelepítést a Project Serverre azon ügyfelek (kliensek) számára, akik a fájlokat használták előtte. A Single Project fájlokat nem lehet feltölteni!


Ha több RationalPlan Single Project .xrp vagy MS Project (.mpp, .mpt, .xml, .mpx) fájljai vannak, először a RationalPlan Multi Project-be kell importálni, és utána .xrp fájlként kell elmenteni. Ezek után már feltölthetők a böngészőn keresztül a szerverre.


Egy másik megoldás, hogy a szerverre a RationalPlan Multi Project-en keresztül tölti fel a fájlokat. Ebben az esetben először nyissa meg a Multi Project-ben, majd onnan mentse közvetlenül a szerverre. Így a böngésző használatát el tudja kerülni.


A projektek, erőforrások, ügyfelek stb. listája mellett a RationalPlan Project Server egy verziószámozási mechanizmust, amivel az adminisztrátor nyomon követheti a változásokat a szerver adataiban. Pontosabban ez azt jelenti, hogy a szerver megőrzi a projekttár verzióinak listáját a verziószámmal, a változtatást végrehajtó felhasználó nevével és a változás dátumával együtt, valamint egy rövid megjegyzéssel, ami leírja, milyen változás történt.



A verziók listája nagyon hasznos, mivel nyomon követhetjük, melyik felhasználó mit csinált, és mindig van arra lehetőség, hogy egy korábbi állapotba visszaállítsuk az adatokat.


Minden művelet, ami a projekttáron keresztül történik, biztonsági mentésre kerül. Ez azt jelenti, hogy még ha egy felhasználó hibát is vét, van mód egy korábbi verzió adatait visszaállítani, de szükség szerint a teljes előzményt törölni lehet, de ebben az esetben az osszes biztonsági mentés visszaállíthatatlanul törlésre kerül.


Egy másik hasznos funkció a projekttár alaphelyzetbe állítása. Ez eltávolítja az összes projektet, erőforrást, munkanaptárat és az ügyfeleket a projekttár legutolsó verziójából, de ezek nem lesznek teljes mértékben eltávolítva a szerverről, hanem egy korábbi verzióként lesz elmentve.