8. Projekttár kezelése
Previous Topic  Next Topic 

Miután felállította és futtatja a RationalPlan Project Server-t, kétféleképpen tud feltölteni projekteket:


Ha már van korábbi RationalPlan Multi Project .xrp fájlja, amely tartalmazza a projektjeit, fel tudja tölteni a webes felületen keresztül. Ezzel megkönnyíti az áttelepítést a Project Serverre azon ügyfelek (kliensek) számára, akik a fájlokat használták előtte. A Single Project fájlokat nem lehet feltölteni!


Ha több RationalPlan Single Project .xrp vagy MS Project (.mpp, .mpt, .xml, .mpx) fájljai vannak, először a RationalPlan Multi Project-be kell importálni, és utána .xrp fájlként kell elmenteni. Ezek után már feltölthetők a böngészőn keresztül a szerverre.


Egy másik megoldás, hogy a szerverre a RationalPlan Multi Project-en keresztül tölti fel a fájlokat. Ebben az esetben először nyissa meg a Multi Project-ben, majd onnan mentse közvetlenül a szerverre. Így a böngésző használatát el tudja kerülni.


A projektek, erőforrások, ügyfelek stb. listája mellett a RationalPlan Project Server egy verziószámozási mechanizmust, amivel az adminisztrátor nyomon követheti a változásokat a szerver adataiban. Pontosabban ez azt jelenti, hogy a szerver megőrzi a projekttár verzióinak listáját a verziószámmal, a változtatást végrehajtó felhasználó nevével és a változás dátumával együtt, valamint egy rövid megjegyzéssel, ami leírja, milyen változás történt.A verziók listája nagyon hasznos, mivel nyomon követhetjük, melyik felhasználó mit csinált, és mindig van arra lehetőség, hogy egy korábbi állapotba visszaállítsuk az adatokat.


Minden művelet, ami a projekttáron keresztül történik, biztonsági mentésre kerül. Ez azt jelenti, hogy még ha egy felhasználó hibát is vét, van mód egy korábbi verzió adatait visszaállítani, de szükség szerint a teljes előzményt törölni lehet, de ebben az esetben az osszes biztonsági mentés visszaállíthatatlanul törlésre kerül.


Egy másik hasznos funkció a projekttár alaphelyzetbe állítása. Ez eltávolítja az összes projektet, erőforrást, munkanaptárat és az ügyfeleket a projekttár legutolsó verziójából, de ezek nem lesznek teljes mértékben eltávolítva a szerverről, hanem egy korábbi verzióként lesz elmentve.