A program telepítése
Previous Topic  Next Topic 

A RationalPlan egy több platformos alkalmazás, így telepíthető akár Windowsra, akár Mac OS X-re, vagy Linuxra, Unixra vagy más, Java futtatást engedélyező platformon.


A megvásárolt verziónál az első futtatáskor egy ablak jelenik meg, ahol meg kell adni a licenc fájlt.Kattintson a Tallózás gombra, és válassza ki a licenc kulcsot tartalmazó fájlt. Az ablak a következőt fogja mutatni:Nyomja meg a Folytatás gombot.

2.1. Telepítés Windowsra

A RationalPlan az összes Windows verzión fut a Win98 fölött. Ha Windows operációs rendszeren akarja futtatni, akkor az exe verziót kell letöltenie és megvásárolnia. Miután kétszer rákattintott, kövesse az utasítást.

2.2. Telepítés Mac OS X-re

A Mac operációs rendszer esetében legalább 10.4-es verzióra van szükség. Korábbi verziók nem támogatottak. A csomag dmg fájlban van (Macintosh OS X Disk Copy Disk Image File). Kattintson rá kétszer, és az alábbi ablak fog megjelenni, amin egy link van a Mac "Applications" mappához és a szoftver fájljához.

Futtathatja, ha kétszer rákattint a második fájlra, vagy telepítheti is. A telepítéshez csak húzza az alkalmazást az "Applications" mappára. Ezzel a mappába másolta, és bármikor  onnan futtathatja.

Megjegyzés: Amennyiben nem rendszergazdai jogosultsággal próbálja meg a fájlt másolni, szükség lesz a rendszergazdai felhasználónévre és a jelszóra.

2.3. Telepítés Linuxra

Linux platformra .zip kiterjesztésű a fájl. A telepítés típusa "bontsa ki, majd futtassa". Azaz  a fájl letöltése után bontsa ki a telepítési mappába, majd a RationalPlan.sh szkriptet futtassa a terminálon/konzolon keresztül a következő paranccsal:

sh RationalPlan.sh

Az alkalmazás telepítése ezzel megtörtént.