A Multi Project környezet alapjai
Previous Topic  Next Topic 

Erőforrások

A Multi Projekt verzónál az erőforrások közösek az összes projektben. Ez azt jelenti, hogy az Emberek és eszközök valamint az Anyagok fülek az Erőforrások nézetben tartalmazzák az összes, vállalathoz tartozó erőforrást, nem csak az adott projekthez rendelt erőforrásokat.

Az Erőforrás listában megjelenő adatok, beleértve a túlterhelést és túlórát is, számítása az összes létező projektre történi, még akkor is, ha csak egy bizonyos projekt van kijelölve (nem az Összes projekt).

Projektek

Ha egy új projektet akar létrehozni ugyanabban a projektcsoportban, egyszerűen kattintson az Új gombra az alkalmazás eszközsorán, és építse fel a projekttervet, kezdve az Adatok lépéssel a Projekt útmutatóban.Pillanatok alatt áttérhet egy másik projektre, ha kiválasztja a megfelelőt az Aktuális projekt legördülő menüben.Ha az Összes Projektet választja ki, akkor a teljes projekt portfóliót láthatja a tevékenységgel kapcsolatos nézetekben (WBS, Gantt, Tevékenységek). Ebben a nézetben lehetőség van arra, hogy kapcsolatot hozzon létre a különböző projektek között, mint ahogyan a Tevékenységek ütemezése részben olvasható).


Projekt portfólió nézet

A Projekt portfóló nézet (az első ikon a Nyomógomb eszközsoron) egy összesítő kimutatás az összes projekt adatairól.

Részletek ablakban a projekt általános adatait lehet módosítani, amit megadtunk a Projekt útmutató AdatokFeljegyzések és linkek, a Feltételezések és korlátozások, valamint a Kockázatok lépésiben.

A projekt státusát a Státus oszlopban lehet beállítani. Négy lehetőség áll rendelkezésre: tervezés alattfolyamatban (a végrehajtás elkezdődött), felfüggesztve (ideiglenesen leállítva), lezárva (befejezve vagy abbahagyva).

Ügyfél lista nézet

Itt lehet nyilván tartani az ügyfeleket és főbb adataikat (cím, weboldal) és a hozzájuk tartozó feljegyzéseket. A Részletek ablakban minden ügyfélhez megadhatunk több kapcsolattartót, és kijelölhetünk egy "fő kapcsolattartót". Megadhatunk hozzájuk nevet, e-mail címet, telefonszámot, egyéb információt.