Nyomtatási előkép
Previous Topic  Next Topic 

A nyomtatás elérhető az összes nézetnél a Nyomógomb eszközsoron és a Pojekt útmutató megfelelő lépésénél (kezdve a WBS létrehozásától).

A nyomtatandó információt a Fájl / Nyomtatási előkép menüponttal, vagy a   ikonra való kattintással a Fő eszközsoron.

Oldal navigálás

A Nyomtatási előkép ablakban az eszközsoron az első ikonok az oldalak közötti navigálásban segítenek:

ugrás az első oldalra

ugrás az előző oldalra

ugrás a következő oldalra

ugrás egy oldallal felfelé

ugrás egy oldallal lefelé

ugrás az utolsó oldalra

..../.... ugrás adott oldalra.


Ha rákattint a  (többszörös oldal) ikonra, megjelenik az oldalak listája. Ha rákattint valamelyikre, máris  azt az oldalt tekintheti meg. Ha ki akar lépni a többszörös oldal módból, és vissza akar térni az utolára megtekintett oldalhoz, kattintson a  ikonra.

Nyomtatási adatok

Ha az adatokat oldalakhoz akarja arányosítani, használja a Méretezés legördülő menüt, és válassza ki a nagyítás mértékét, vagy írja be közvetlenül a mezőbe. Az oldalak száma a módosításoknak megfelelően fog megváltozni. Az Oldalhoz igazítás bejelölésével az adatokat úgy rendezi el, hogy azok ráférjenek egy oldalra.


A következő ikont , ha aktiváljuk, megjeleníti a fejlécet az összes oldalon.

Ha az ütemtervnek csak egy részét szeretnénk kinyomtatni, akkor megadhatjuk a dátumot az Időponttól: és Időpontig: mezőben.


Tipp: Ha csak bizonyos oszlopokat szeretne kinyomtatni, akkor zárja be a Nyomtatási előképet, majd módosítsa az oszlopokat azok hozzáadásával, elrejtésével, áthelyezésével. A részleteket a Táblázat beállítása részben találja. Ha csak a Gantt-táblázatot vagy csak a Gantt-diagramot akarja kinyomtatni, jelenítse meg vagy rejtse el szükség szerint, ahogyan azt az Aktív ablakok részben le van írva.


Az Oldalbeállítás nyomógomb segítségével egy új ablakot nyit meg, ahol a papír és a nyomtató általános  beállításai találhatók.

A következő  ikon a nyomtatási műveletet akitvizálja.

 ikon segítségével az előkép kimutatást pdf fájlba nyomtatja.


Bezárás nyomógombbal visszatérhet a szoftver aktuális nézetéhez.