A RationPlan bemutatása
Next Topic 

A RationalPlan egy olyan szoftvercsalád, amely segít a projektmenedzsereknek a projektek élete során: a megtervezésüktõl a befejezésükig.

Három különböző alkalmazást tartalmaz:

a) RationalPlan Single Project

b) RationalPlan Multi Project (önállóan futtatható alkalmazás vagy ügyfél a RationalPlan Project Server-hez)

c) RationalPlan Project Viewer

RationalPlan Project Server webes felület (az adminisztrációhoz és a vállalati adatok kezeléséhez) saját súgóval és oktatatóanyaggal, és így itt nem kerül tárgyalásra (angol felülettel rendelkezik).

1.1. RationalPlan Single Project

A RationalPlan Single Project független projektek menedzseléséra alkalmas, ahol nincsenek közös erõforrások, kapcsolatok az egyes projektek között.

Rendelkezik a projektmenedzsmenthez szükséges legfontosabb eszközökkel:

1.2. RationalPlan Multi Project

Ez a megfelelő választás, ha a cég erőforrásait több projekt között kell megosztani, és a kölcsönös függőséget kezelni kell a projekteknél. A Multi Project verzió mindazt tudja, amit a Single Project verzió, kiegészítve a következőkkel:

1.3. RationalPlan Project Viewer

A Viewer egy eszköz arra, hogy megoszthassa a projektjét az eredeti fájlformátumában (.xrp), de akár Microsoft Project fájlokat (.mpp, .mpt, .xml, .mpx) is meg lehet vele tekinteni. Tulajdonképpen ez hasznos mindazoknak, akik át akarják tekinteni a projektet a legkisebb részleteiben is anélkül, hogy megváltoztatna benne valamit, valamint az erőforrások részére, hogy láthassák a beosztásukat.

A legfontosabb tulajdonságok: