FaduwArt fejléc
Főoldal   |   Termékek   |   Szolgáltatások   |   Magunkról   |   Kapcsolat   |     Webáruház
SIMUL8 logó

Tulajdonságok


A SIMUL8 szoftvert bármely iparágban fel lehet használni folyamatok szimulációjára, optimalizálására, hatékonyságuk növelésére.

SIMUL8 - Bármely folyamat szimulációja

Minden szimulációt húzd-és-dobd módszerrel lehet létrehozni a képernyőn. A részletek megadásával lehet olyan szimulációt készíteni, amelyik a saját folyamatot reprezentálja.

A SIMUL8 egyedi. Csak nagyon kevés számú objektum van, hogy minél egyszerűbben lehessen megtanulni és használni. Viszont ezek az objektumok hihetetlenül hatékonyak, és mindent el tudnak végezni, amire szükség lehet. A SIMUL8 fejlesztői még nem találtak olyan folyamatot, amit ne tudtak volna szimulálni. Az objektumok flexibilitásának köszönhetően a SIMUL8 ideális eszköze mind a stratégiai, mind az operatív modellezésnek.

A szimuláció alap objektumai

Kezdőpont (Start Point): Itt bukkan elő a munka a szimulációban. Annyi kezdőpont lehet, amennyit csak akarunk.

Végpont (End): az a hely, ahol a kész munka elhagyja a szimulációt

Tevékenységek (Activities): Egy tevékenység egy olyan hely, ahol munka folyik a munkaelemeken (Work Items), és bármi lehet egy gép vagy egy recepciós pult.

Várakozás (Queue): A várakozás az a hely, ahol a munka elvégzéséhez várni kell, amíg a megfelelő erőforrások vagy tevékenységek rendelkezésre nem állnak.

Erőforrások (Resources): Az erőforrás lehet egy munkaerő vagy egy eszköz, ami szükséges egy tevékenység elkezdéséhez.

Munkaelem (Work Item): Egyedi munkaelemek folynak keresztül az objektumokon a szimulációban. Egy munkaelem lehet termék egy gyárban, beteg egy kórházban, számla egy könyvelési részlegen

Ügynök alapú szimuláció (Agent Based Simulation): A munkaelemek intelligens egyed, így a SIMUL8 szoftverrel ügynök alapú szimulációt is végrehajthatunk

Csoportok (Groups): Egy csoport a szimulációs objektumok gyűjteménye, hogy gyorsan és egyszerűen kezelhessük és többszörözzük meg a területeket a szimulációban

A SIMUL8 extra objektumai

Az extra szimulációs objektumok csak a SIMUL8 Professional verzióban található meg

Szállítószalag (Conveyor): A szállítószalagok olyan objektumok, amelyek valódi szállítószalagokat szimulálnak, és ezáltal egy gyárat néhány kattintással lehet modellezni.

Szállító objektumok (Transport Objects): Ezek útvonalak (Path), útvonal hálózatok (Path Networks), betáplálások (Loaders), jármű osztályok (Vehicles Classes) és járművek (Vehicles), amelyek segítségével a felhasználó anyagmegmunkálási forgatókönyveket lehet létrehozni.

Komponensek (Components): A komponensekkel létrehozhatja a saját szimulációs objektumát, és elhelyezheti a SIMUL8 standard objektumai között.

Tartály, csővezeték, folyamat (Tank, Pipe, Process). Ideális eszközök a folyamatos (rendszer dinamikus) szimulációkhoz. Tartályok kezelik a folyadékokat és más olyan anyagokat, amelyeket leginkább térfogatra, mintsem darabra mérünk. A csővezetékek irányítják az áramlást a tartályok között. A folyamat egy speciális tevékenység (Activity), ami egy szállítószalaggal van kombinálva, hogy hosszú kemencét (vagy hasonló eszközt) modellezzen, amelyik folyamatosan adagol vagy feldolgoz nagy mennyiségű anyagokat. Például az élelmiszeriparban az alapanyagok egy adagját több millió süteménybe lehet konvertálni.

Az útvonaltervezésÚtvonaltervezés

Útvonaltervezés

A SIMUL8 útvonaltervezője

Útvonal nyilak (Routing Arrows): Az objektumok útvonal nyilakkal vannak összekötve. Az útvonal nyilak megmutatják az összes lehetséges utat, amiket egy munkaelem megtehet. Szabályokat lehet megadni ezekhez a nyilakhoz, amelyek szabályozzák a munka folyamát.

Útidő (Travel time): Minden egyes útkapcsolathoz, amelyeken munkaelemek közlekednek, egy útidő adható meg.

Érkeztetés (Routing In): Ez egy szabályozási mód, hogy egy tevékenység (Activity) hogyan választja ki a munkaelemeket, és hogyan fogadja ez a munkafolyamat (pl. csomagokban, miután egy másik munkafolyamat befejeződött stb.)

Kibocsátás (Routing Out): Ez az, hogy a munkaelemek hogyan kerüljenek szabályozásra, miután egy Tevékenységet (Activity), Kezdőpontot (Start Point) vagy Szállítószalagot (Conveyor) elhagynak.

Feladatok mátrix (Jobs Matrix): A Feladatok mátrix komplex útvonalakat és időzítéseket kezeli, például egy tevékenység a munkaelemeket különböző helyekre küldi a munka típusától függően. (Csak a SIMUL8 Professionalban van.)

Ciklus mátrix (Cycle Matrix): Ezzel a lehetőséggel igen egyszerű az olyan szituációkat szimulálni, ahol a munkát egy vagy több gépen történő műveletek sorozatai írják le. (Csak a SIMUL8 Professionalban van.)

A SIMUL8 közös Windows funkciói

A SIMUL8 az összes standard funkcióval rendelkezik, amik elvárhatók egy minőségi szoftvercsomagtól.

Visszavonás/Ismét (Undo/Redo): A SIMUL8-ben megtalálható a visszavonás/ismét lehetősége.

Keresés (Find): A keresés segítségével megtalálhatja bármelyik szimulációs objektumot, név alapján.

Másolás/Beillesztés (Copy/Paste): Bármely szimulációs objektumot vagy objektumok csoportját, beleértve az útvonal információkat is, át lehet másolni a standard Másolás és Beillesztés parancsokkal.

Nyomtatás (Print): A standard nyomtatási funkciók elérhetők, beleértve a nyomtatási előképet is. Lehetőség van az összes szimulációs ablak és az eredmények, valamint a belső táblázatok kinyomtatására.

Nagyítás (Zoom): Pontos nagyítás lehetősége, és gyors nagyítási lehetőség az egér görgőjével.

Makró felvétel (Macro Recorder): Makrók felvétele és visszajátszása. Hasonlóan az Excelhez, az összes billentyű és egérmozgás rögzíthető. Ez remek eszköz a prezentációkhoz és a rutin feladatokhoz, mint például az automatikus futtatások.

SIMUL8 - Valós életben előforduló szituációk szimulációja

Importálhatja az adatokat és az információkat a valós folyamatokból, és kikísérletezheti a lehetséges szituációkat vagy forgatókönyveket, hogy lássa, mi történhet. A SIMUL8 hozzárendeli a valós élet változóit, hogy az eredmények amennyire csak lehet, pontosak lehessenek.

Szimulációs idő (Simulation Time)

A SIMUL8 segítségével előrejelzést készíthet évekre előre néhány másodperc alatt. Itt csak néhány lehetőséget mutatunk be, amelyekkel egyszerűvé és pontossá teheti.

Naptárak (Calendars): Állítsa be a szimulációs objektumokat úgy, hogy egy naptár alapján, és adja meg az időket úgy, hogy azok és az erőforrások dolgoznak és pihennek (munkaidő és állásidő). Adja meg az ünnepnapokat és más speciális napokat, akár minden egyes objektumnak és erőforrásnak külön-külön, ha szükséges.

Műszakok (Shifts): A műszak felosztás azt a napszakot jelenti, ami alatt a szimuláció működik.

Futtatás, léptetés, visszaállítás (Run, Step, Reset): Ezekkel az egyszerű szabályozókkal pontosan a megadott időben kaphatja meg a szimulációt. Lépegethet eseményről eseményre, alapállapotba helyezheti az összes eredményt és újat futtathat, vagy akár visszafelé is futtathatja!

Véletlen számok (Random Numbers): A véletlen számokkal egy szimulációnak változékonyságot adhat, mint a valós életben.

Eloszlások

Tudja, hogy hogyan viselkedett a folyamat a múltban, és most szeretné előre jelezni a jövőbe. A statisztikai eloszlásokat a múltbeli adatokra alkalmazva megteheti ezt, de a SIMUL8 kiszámítja a valós életet "véletlentelenül" az eredmények minél pontosabb biztosítását. A SIMUL8 a statisztikai eloszlások teljes palettájával rendelkezik, és ezen kívül megalkothatja a sajátjait is.

Stat:Fit: Nem tudja, hogy milyen eloszlása van az adatainak? A SIMUL8 Stat:Fit megállapítja az Ön számára.
A Stat:Fit csak a SIMUL8 Professionalban található meg, de a SIMUL8 Basic-be bedolgozóként külön megvásárolható.

Adat Exportálás-ImportálásAdat Exportálás-Importálás
A SIMUL8 adat exportálása és importálása

Adatok exportálása és importálása

Adatok exportálása és importálása

Táblázatok: A SIMUL8-ben egy, az Excelhez nagyon hasonló táblázatkezelő van, amivel igen egyszerű az adatok exportálása és importálása. Hasonlóan egyszerű az adatok importja és exportja az MS Excel formátumban.

COM: A Windows legutolsó szabványait felhasználva a SIMUL8 COM segítséget nyújt abban, hogy más alkalmazások kommunikálhassanak a SIMUL8-tel, illetve kezelhessék a SIMUL8-t.

Más szoftverekkel való kapcsolat: A SIMUL8-et vezérelhetjük a Parancs szkriptekkel, és az exportálást és az importálást. XML, SQL adatbázisok, üzleti folyamat szimulációs és folyamatábra szoftverekkel, mint például a MS Visio fájlokkal.

SIMUL8 - Pontos eredmények

A szimuláció kiértékelésénél az eredmények természetesen kritikusak. Ezek lesznek azok az eredmények, amik bepillantást engednek abba, amihez szükség van a megértéshez, magabiztosságot adnak ahhoz, hogy merész döntéseket hozzon, bizonyosságot, hogy igazolja a választását.

A SIMUL8 átfogó eredményeket nyújt különböző formátumokban, valamint teljes rugalmasságot, így nincs olyan eredmény, amihez nem tud hozzáférni. Viszont a tervezéskor figyelembe vették a fejlesztők, hogy az "aranytojás" eredmények ne vesszenek el az adatok tengerében.

A SIMUL8 eredményeiA SIMUL8 eredményei
A SIMUL8 eredményei

A SIMUL8 eredményei

Az eredmények típusai

Objektum és csoport eredmények: Az ÖSSZES szimulációs objektum teljesítéséről gyűjthetünk adatokat, és vizsgálhatjuk meg ezeket. Az eredményeket igen egyszerű megjeleníteni - csak egy objektum fölött kell tartani az egeret, és máris megjelennek az eredmények. Ha az objektumok csoportban vannak, az összesített eredmények jelennek meg.

Finanszírozás és eredménykimutatások: A SIMUL8 egy interaktív eredménykimutatást tud megjeleníteni minden egyes szimulációhoz, és minden beállítási lehetőség a rendelkezésünkre áll, hogy a nyereségességet kiszámíthassuk.

Széndioxid lábnyom kalkulátor: Megbizonyosodhat arról, hogy a folyamat Zöld és optimalizált. Nyomon követheti a folyamat széndioxid lábnyomát a SIMUL8-tel. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

SIMUL8 - Az eredmények összegyűjtése után

Összegyűjtési periódus: megadhat két pontot, amelyek között a gyűjtést a SIMUL8 végezze. Ezek lehetnek időpontok vagy bekövetkező események. Ezek megadhatók különböző időintervallumoknál a szimuláció alatt.

Felfutás és nem üres indítás: A legtöbb folyamat folyamatos üzemű (pl. termelés egy gyárban), így ezzel a két lehetőséggel akkor kezdhetjük meg az adatok gyűjtését, amikor a szimuláció a valóságnak megfelelő tulajdonságokat mutat.

VálaszokVálaszok
A SIMUL8 válaszok

Válaszok

SIMUL8 - Válaszok

Eredménykezelő (Results Manager): A SIMUL8 eredménykezelője központi helyet foglal el, ahonnan minden eredmény elérhető. Az Eredménykezelőnek 5 része van: Fő teljesítménymutatók figyelemmel kísérése (KPI Monitor), Fő teljesítménymutatók előzménye (KPI History), Összes objektum összefoglalója (All Object Summary), Forgatókönyv kezelő (Scenario Manager) és Egyedi kimutatások (Custom Reports). Ez egyszerűvé teszi a szimuláció mélyreható elemzésének a végrehajtását, és a gyors, testre szabott kimutatás készítését.

Kísérletezések (Trials): A kísérletezés a szimuláció futtatásainak sorozata, amelyek ugyanazokkal a paraméterekkel kerülnek végrehajtásra, kivéve a véletlen számokat. A kísérletezés információt nyújt arról, hogy a hetek mennyire változékonyak, és hogy mennyire pontosra várhatók az eredmények.

Fő teljesítménymutatók előzményei (KPI history): A végrehajtott futtatásokról, kísérletezésről az eredmények adatai elmentésre kerülnek az Eredmény összehasonlító táblázatban (Results Comparison table).

Forgatókönyv kezelő és összehasonlító (Scenario Manager and Comparison): A Kísérletezések és Futtatások nagy számú futtatását hajthatja végre bármely tulajdonság vagy változó bármely számú konfigurációjával, majd összehasonlíthatja, hogy egy forgatókönyv hogyan alakul egy másikhoz, amit egy testre szabható pókdiagramban és adattáblázatban jeleníthet meg. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

Optimalizálás (Optimalization): Az OptQuest for SIMUL8 segítségével a felhasználó megtalálhatja a legjobb választ a "mi-van-akkor-ha" kérdésekre az adott szimulációhoz. Ezzel gyorsan meghatározható, hogy a változók eredményeinek melyik kombinációjával érhetők el a kitűzött célok. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza, vagy a SIMUL8 Basic-hez külön bedolgozóként megvásárolható.)

Exportálás (Export): A SIMUL8-ben összegyűjtött bármely eredmény közvetlenül az Excelbe vagy a Minitabba exportálható, vagy egy MS Word, vagy PowerPoint sablonba írható ki.

Grafikonok és diagramok (Graphs and Charts): Igen sokféle módja van annak, hogy az eredményeket megjelenítsük a SIMUL8 grafikonjaival és diagramjaival. Az idődiagramok (Time Graphs) egy szimuláció részének teljesítményének vizuális megjelenítésére szolgál. Az üzleti grafikonok (Business Graphs) a SIMUL8 belső táblázatait használja a SIMUL8-ben keletkező eredmények grafikonon történő megjelenítéséhez. A Gantt-diagramok (Gantt Charts) figyelemfelkeltően mutatja be a teljes szimulációs futtatást. Testre szabható diagramok (Customizable Charts) segítségével saját diagramot definiálhat, majd testre szabhatja a megjelenítését. A képernyő diagramok (On screen charts) segítségével diagramokat jeleníthet meg a szimuláció részeként. (Az utolsó három csak a SIMUL8 Professional része.)

SIMUL8 - Megjelenés és interaktivitás

Standard képek

Alapértelmezett képek (Default Images): Ha nem akar sok időt tölteni a megfelelő kép kiválasztásával, használja a SIMUL8 az iparágak alapértelmezett ikonjait, melyből négy szett van. Változtassa meg a teljes szimuláció megjelenését egyetlen kattintással.

Kép könyvtár (Image Library): Nagyobb választékra van szüksége? A SIMUL8 több száz könyvtárral van felszerelve, amiből képet választhat, de akár importálhatja is a képeket.

Valósághű megjelenítés

Rugalmas útvonaltervezés (Flexible routes): Nem minden mozog egyenes vonalban - a SIMUL8 rugalmas útvonaltervező nyilaival biztosíthatja, hogy a munkadarabok a megfelelő útvonalon mozognak.

Rétegek és alablakok (Layers, Sub Windows): A szimuláció megjelenítését módosíthatja úgy, hogy a szimuláció viselkedését változatlanul hagyja. Elrejtheti az egyes részeket ezekkel az eszközökkel. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

Képek testre szabása

Ahhoz, hogy a szimuláció teljesen úgy nézzen ki, mint a valóságban, a SIMUL8 segítségével kiválaszthat képet a számítógépről, vagy készíthet képet a SIMUL8-en belül, elforgathatja, tükrözheti a képeket, rajzolhat a szimulációs ablakra, beilleszthet egy háttérképet a szimuláció háta mögé stb.

Animáció és 3D

Az animációs lehetőséget is tartalmazza a SIMUL8 - automatikusan megmutatja, hogy mi történik, amikor a szimuláció fut. De ha ez nem elegendő:

Animáció sebessége (Animation Speed): A szimuláció megjelenítésének a sebességét beállíthatja az ablak tetején található sebesség szabályozóval vagy a sebesség (Speed) menü használatával

Változtatható képek (Variable Images): Különböző képeket választhat a szimuláció objektumainak azok állapotától függően (pl. munka alatt, munkán kívül, blokkolva)

3D szimuláció: Ha felépítette a modellt 2D-ben, egyetlen kattintással átalakíthatja 3D szimulációvá. A képeket kiválaszthatja a SIMUL8 3D könyvtárából, a Google Sketch-up-ból vagy használhatja a saját képeit. Ezzel olyan grafikákat használhat, amelyek ismerősek lehetnek a közönségnek. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

Eredmények a képernyőn

Ahhoz, hogy lássuk, mi történik a szimulációban, dinamikusan frissítve jeleníthetjük meg az adatokat a szimuláció futtatása alatt.

Látható adatok (Visual Data): Bármilyen szöveges vagy numerikus változó megjeleníthető a szimuláció ablakában. Ez nagyszerű eszköz arra, hogy a szimuláció futtatása alatt megjeleníthessük az eredményeket.

Grafikus adatok (Data Graphics): A számok és a szövegek helyett használhatjuk ezek grafikus megjelenítését. Mini diagramokat készíthet, és más ikonokat, amelyek dinamikusan változnak - például az üzemanyagmérők fel-le járnak. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

Adattáblázatok (Data Grids): Megjeleníthetők táblázatok a képernyőn, amelyek a szimuláció futtatása alatt az aktuális értékeket mutatják - egy remek módszer arra, hogy a szimulációban az inputokat és az outputokat megjelenítsük. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

Adat oszlopok (Data Bars): A változók megjelenítését biztosítja adat oszlopok segítségével - lenyűgöző animált megjelenítést biztosíthatunk az adatoknak. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

Display +

A Display+ segítségével a Visual Logic a szimuláció ablakában bármilyen szöveget vagy grafikát meg tud jeleníteni, és a kép minden egyes részletét kezelni tudja. Például elkészítheti az egyedi diagramját, elkészítheti a folyamatok, raktárak működésének megjelenítését ott, ahol akarja. Önnek teljes szabadsága van ezek megjelenítése fölött. (Csak a SIMUL8 Professional tartalmazza.)

SIMUL8 - Szimuláció megosztása

Elkészítheti a legmeggyőzőbb jelentést, és megoszthatja a legújabb szimulációját. Megoszthatja a szimulációt akár a weben, akár egy pendrive-on.

Használhatja a saját tervezésű kezelőfelületét, hogy a felhasználók az Ön tapasztalatát megismerhessék anélkül, hogy megtanítaná őket a szoftver használatára.

SIMUL8 csoport

A SIMUL8 szoftvert úgy tervezték, hogy az alkalmas legyen a csoportmunkára.

Saját kezelőfelületSaját kezelőfelület

Saját kezelőfelület

Saját kezelőfelület készítése

Egyedi párbeszédablakok (Custom Dialogs): Az egyedi párbeszédablakok segítségével a SIMUL8 szoftvert egy speciális üzleti szükségletnek megfelelően testre szabhatjuk. A párbeszédablakok egyenként is megjeleníthetők, vagy mint egy "Varázsló", ami a párbeszédablakok sorozatát jelenti. Ezeken az ablakokon keresztül irányíthatjuk, értesíthetjük a szimulációnk felhasználóit.

Nyomógombok és linkek a képernyőn (Buttons and Hyperlinks on Screen): Bármely SIMUL8 szimuláció ablakban elhelyezett kép vagy szöveg aktívvá tehető, kapcsolhatjuk az internetoldalhoz, intranethez, szöveges fájlhoz, súgó dokumentációhoz, egyedi párbeszédablakhoz vagy bármilyen Visual Logic-hoz a szimulációban.

SIMUL8 WebSIMUL8 Web

SIMUL8 Web

Futtató licencek

SIMUL8 megjelenítő (SIMUL8 Viewer): Megoszthatja a szimulációt olyanokkal is, akiknek nincs SIMUL8 szoftverük. A SIMUL8 Viewer segítségével megtekinthetők és futtathatók a szimulációk.

SIMUL8 Web: A SIMUL8 szimulációs szoftver az egyetlen olyan szimulációs motor, amelyik közvetlenül a weben futtatható, nem szükséges letöltés. A szimulációt egyszerűen meg lehet jeleníteni az interneten. Semmilyen szoftvertelepítésre vagy licencre sincs szüksége a végfelhasználóknak.

Védett csatorna (Private Channel): A SIMUL8 Professional éves karbantartás megfizetésével megkapja a SIMUL8 Live Private Channel-t is, azaz egy élő, védett csatornát, aminek segítségével a szimulációjához csak a kiválasztott ügyfelek férnek hozzá online, és futtathatják a különböző forgatókönyveket bárhonnan, bármikor, biztonságosan.

A SIMUL8 vezérlése egy másik alkalmazásból

COM: Egy standard Windows COM felület használatával bármilyen COM alkalmazást használhat a SIMUL8 vezérléséhez felhasználói beavatkozás nélkül.

.exe futtatása és a dll-ek meghívása: A testre szabott felhasználói felület futtatható exe fájlként is. A SIMUL8-ben A SIMUL8-ben meghívhatja a saját, lefordított (compiled) programjait. Ezzel elkészítheti a saját felhasználói felületét a szimulációjához, és beágyazhatja a saját folyamat kódját a szimulációjába. Például ha Önnek megvan a saját optimalizációs algoritmusa, ezt használhatja.

Sablon licenc

A sablon licenc (Template License) lehetőséget ad arra, hogy a saját sablont licencbe adjuk és megosszuk más SIMUL8 felhasználóval. Kikapcsolhatja a szükségtelen eszközsorokat, levédheti a szimuláció belső működését, biztonságosan megoszthatja a munkáját.

SIMUL8 - Egyszerű a munka

Minél gyorsabban tud felépíteni egy szimulációt, annál gyorsabban kapja meg az eredményeket, és a szükséges vizuális látványt, valamint még több kísérletet tud elvégezni. A SIMUL8-ben minden egyes funkciót körültekintően terveztek meg, hogy a lehető legegyszerűbben tudja használni, és a leggyorsabban tudjon felépíteni egy szimulációt.

Gyorsépítő szárny (Paddle)

A szárnyak segítségével a szimulációt gyorsabban tudja elkészíteni. Az objektumok körül található kis nyilakat használva pillanatok alatt hozzákapcsolhatunk egy új objektumot.

Együttműködés

Változások nyomon követése és alkalmazása (Track and Apply Changes): A SIMUL8 két szimulációt tud egyszerre figyelni, és kiemeli a közöttük lévő különbségeket, majd megadhatjuk, hogy milyen változtatást fogadjunk el a szimulációnál. Ezzel a módszerrel több ember dolgozhat ugyanazon a szimuláción, és így valószínűleg jelentős munkaidőt tudunk megtakarítani. Ezen felül akár két szimulációt egyetlen szimulációba olvaszthatunk egybe.

SIMUL8 kapcsolat (SIMUL8 Connect): Ez egy biztonságos, védett online projektmenedzsment rendszer, ami a SIMUL8 Professional éves karbantartás (Annual Maintenance) igénybevételével ingyenesen áll rendelkezésre. A különböző elmentett forgatókönyveket, felülvizsgálatokat, verziókat tudjuk kezelni, illetve visszaállítani.

A szimuláció dokumentálása (Documenting your Simulation): Több lehetőség áll rendelkezésünkre, ami segíti a szimuláció dokumentálását. Ilyen a vázlatfüzet (scratchpad), az emlékeztetők (Memos), amit a szimuláció különböző részeihez lehet kapcsolni, egy automatikusan létrehozott, formázott fájl az összes szimulációs beállításokkal, és a szimuláció nevével.

Nagy szimulációk - gyors változtatások

Intéző (Explorer): Az intéző segítségével könnyen megtalálhatjuk, megvizsgálhatjuk és frissíthetjük az objektumokat nagy szimulációkban.

Gyorsnézet (Quick View): Ez valóban egy gyors módja az adatok megtekintésének és megváltoztatásának. Csak kattintson egy objektumra, és a panel máris az objektum adatait mutatja. Ha megváltoztatja az adatokat, a szimuláció azonnal frissítésre kerül.

Több objektumos cserélő (Multi Object Changer): Kijelölhet azonos típusú objektumokat, és megadhatja nekik egyszerre ugyanazt a paraméterértéket.

Objektum input összegző (Object Input Summary): Az Input összegző segítségével a szimulációban található összes objektumról készíthet egy összegzést. Minden egyes objektum típus külön fülön jelenik meg.

Nagy szimulációk megjelenítése

Elmentett nézetek (Saved Views): A szimuláció különböző nézeteit el lehet menteni, így könnyen mozoghatunk egy nagy szimulációban. Ez egy fantasztikus lehetőség: prezentációt tartani a SIMUL8-tel.

Áttekintő ablak (Overview Window): A teljes szimulációt láthatjuk egy kis ablakban, így gyorsan megtalálhatjuk a szükséges helyet anélkül, hogy elvesztenénk a jelenlegi nézet részletét.

Behajtható oldalak (Foldable Sides): Azért, hogy a szimulációs ablak minél nagyobb lehessen, behajtható oldalak vannak a SIMUL8-ben. Ezek a szimuláció mindkét oldalán rendelkezésre állnak, könnyen elrejthetjük a dokkolt ablakokat.

SIMUL8 - Visual Logic programozás

A SIMUL8 tartalmazza a hatékony Visual Logic programleíró nyelvet, amelyet kifejezetten a szimulációkhoz terveztek, hogy maximalizálják a végrehajtás sebességét és az egyszerű használatot. A Visual Logic biztosítja, hogy ne lehessen olyan folyamat, amit nem lehet a SIMUL8-tel szimulálni. Ha nincs olyan kijelölőnégyzet, amire szüksége van, a Visual Logic-kal felépíthet egy részletes logikát, ami egyértelműen leírja, hogyan viselkedjen a szimulációja.

Visual Logic kódolásVisual Logic kódolás

Visual Logic kódolás

A Visula Logic használatának területei

A szimulációhoz sok helyen felhasználható a Visual Logic, mint például a szimuláció megnyitásához, futtatásához, bezárásához, idő ellenőrzéséhez, várólistákhoz, tevékenységekhez, gomblenyomáshoz stb.

Programozás Visual Logic-ban

A Visual Logic szerkesztőjét úgy tervezték, hogy ne kelljen a szintaxisra emlékezni. A menük végigvezetik lépésről lépésre, hogyan kell dolgozni a Visual Logic-ban.

Ha már tapasztalt felhasználója a Visual Logic-nak, akkor használhatja a manuális programozást (gépelést), és használhatja a prediktív szövegbeviteli segédet.

Parancsok

A Visual Logic-ot felhasználhatjuk bárminek a végrehajtására, mint a keresés, készítés, cserélés, megjelenítés. A parancsok egész tárháza áll a felhasználó rendelkezésére.

SIMUL8 - Hibakeresés

Bizonyosodjon meg arról, hogy a szimulációja úgy viselkedik, ahogyan az a valós folyamatban zajlik. Erre számos felügyeleti eszköz áll rendelkezésére.

A szimuláció felügyelete

A szimuláció felügyeleti rendszerével a szimulációban lezajló események részleteit figyelheti meg lépésről lépésre.

A figyelő ablak

Ez egy kiváló hibakeresést segítő eszköz. Egyszerűen állítsa be, hogy mutassa a szimuláció bármely részének állapotát bármely időben. Az értékei dinamikusan frissülnek a szimuláció futása alatt.

A sebesség elemző

Ezzel az eszközzel megkeresheti, hogy a Visual Logic mely részei futnak nagyon sokáig, majd megtalálhatja a módját annak, hogy hogyan tud javítani a nagyon komplex szimulációk sebességén.

A szimuláció elemzése

Tartalom megtekintése (View Contents):

Az összes munkaelem megtekintése (View All Work Items):

Az összes állapot azonnal (All States Now):

A Visual Logic hibaellenőrzése

Megbizonyosodhat arról, hogy a SIMUL8-hez hozzáadott kódok helyesen működnek a Visual Logic Debugging eszközök segítségével.

FaduwArt Bt. | 1281 Budapest, Pf. 53. | Tel.: (30) 9485472 | e-mail: info@faduwart.hu

Oldal tetejére Bármely folyamat szimulációja Valós élet szimulációja Pontos eredmények Megjelenés és interaktivitás Szimuláció megosztása Egyszerű a munka Visual Logic Hibakeresés ------------- Basic Professional Network Összehasonlítás Bevezető Képek, videók Rendszer-követelmény Letöltések Főmenü: Főoldal Termékek Webáruház